Ciclisme

Michael Matthews s'imposa a Sant Feliu de Guíxols i és el primer líder de la Volta

El ciclista australià s'ha imposat a l'italià i campió d'Europa Sonny Colbrelli i el canareu Edu Prades ha acabat en la vuitena posició

Josep CochActualitzat

L'australià Michael Matthews és el primer líder de la Volta en imposar-se a la primera etapa amb sortida i arribada a Sant Feliu de Guíxols. El ciclista del BikeExchange s'ha imposat a Sonny Colbrelli en un atac de 300 metres on la punta de velocitat de Matthews s'ha imposat a la del campió d'Europa. Bona actuació del canareu Edu Prades -Caja Rural-, que ha acabat en vuitena posició.

Primera etapa de la Volta molt moguda i amb una velocitat mitjana molt elevada, superior als 45 quilòmetres per hora malgrat el vent i la pluja intermitent que hi ha hagut durant els 171 quilòmetres de recorregut, amb sortida i arribada a Sant Feliu de Guíxols. Un vent que ha provocat que el gran grup s'esmicolés. Un grup de sis ciclistes han format un escamot que ha liderat el primer pas per la meta de Sant Feliu de Guíxols -a 38 km de l'arribada definitiva- que han mantingut uns 40 segons de marge respecte al grup perseguidor amb tots els favorits a la victòria final de la Volta.

 

El grup dels candidats han passat a 31 segons dels escapats. El grup l'integraven Pieter Serry (Quick-Step), Bruno Armirail (Groupama), Theó Delacroix (Intermarché), Jonathan Klever Caicedo (EF Education),Jonas Hvideberg (Team DSM) i Alex Molenaar (Burgos BH). Un aiguat ha acompanyat els ciclistes en alguns trams dels darrers quilòmetres d'aquesta primera etapa i els sis escapats ho han aprofitat per superar el minut de marge amb els perseguidors.

El darrer port de la jornada -l'alt de Romanyà-, a 25 km de meta, no ha aportat cap novetat important en l'ascensió, Això sí, la diferència dels escapats s'ha reduït fins als 26 segons de marge.

L'asfalt moll ha complicat molt el descens. Hi ha hagut algunes caigudes sense conseqüències greus, a causa de la complexitat de la baixada i la proximitat de la meta. La diferència ha continuat reduint-se de cara a la meta. Dos dels ciclistes que formaven part de l'escamot han estat eixugats pel grup perseguidor -Molenaar i Caicedo-, mentre que la diferència entre els quatre supervivents s'ha anat reduint fins als 13 segons a 13 km de meta. Un dels perjudicats de la caiguda en el descens de Romanyà ha estat Richard Carapaz -Ineos-, un dels favorits a la victòria. El seu company Jonatan Castroviejo, gran rodador, s'ha quedat amb ell per acostar-lo al capdavant.

Matthews i Colbrelli mouen peça

Un dels aspirants a la victòria de l'etapa, Sonny Colbrelli, actual campió d'Europa, ha començat a prendre posicions a la part davantera del pilot. Moviments estratègics de cara a la meta de Sant Feliu. A set quilòmetres de meta ha acabava l'aventura dels escapats i el primer líder de la Volta 2022 es resoldria a l'esprint. Marc Soler ha apregut a la zona capdavantera del pilot en els drers tres quilòmetres de la jornada. La carretera, per sort, estava força seca malgrat la pluja caiguda.

El pilot més nombrós amb tots els favorits ha entrat molt estirat pels carrers de Sant Feliu de Guíxols. L'arribada picava per amunt, per tant era un esprint favorable per un ciclista potent, com és el cas de l'australià Michael Matthews, del BikeExchange, que ha superat a l'italià Colbrelli, que ha atacat primer a l'esquerra de la recta final. El ciclista d'Alcanar Edu Prades, del Caja Rural, ha finalitzat en vuitena posició. Era el gran favorit per imposar-se en aquesta jornada, en què s'ha rodat molt de pressa, malgrat les inclemències metereològiques.

Aquest dimarts segona etapa, entre l'Escala i Perpinyà, de 202 km. La localitat nord-catalana rebrà la Volta per primer cop després de 60 anys d'absència.

ARXIVAT A:
La Volta
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut