Michael Matthews guanya la setzena etapa del Tour (Foto: EFE)
Michael Matthews guanya la setzena etapa del Tour (Foto: EFE)
Ciclisme

Michael Matthews guanya a l'esprint la setzena etapa d'un Tour que ja mira cap als Alps

S'esperava un dia tranquil i un esprint massiu en l'última etapa del Tour abans d'entrar de ple als Alps. Les previsions no s'han complert.

Actualitzat

L'australià Michael Matthews (Sunweb) ha guanyat la seva segona etapa en aquesta edició del Tour, imposant-se a l'esprint al noruec Edvald Boasson (Dimension Data) Hagen i a l'alemany John Degenkolb (Trek-Segafredo). El britànic Chris Froome (Sky) ha mantingut el mallot de líder després d'aquesta setzena etapa, de 165 quilòmetres, entre Le Puy-en-Velay i Romans-sur-Isère.

A l'esprint s'esperava una nova victòria de Marcel Kittel, la que hauria estat la sisena d'aquesta edició, però l'alemany, que ha acusat el dia de descans, no ha pogut mantenir el ritme en el tram inicial de l'etapa. L'equip Sunweb de Matthews ha treballat de valent al davant per impedir que tornés a entrar en el grup dels primers. El que havia de ser un dia de transició abans de les dues etapes de muntanya als Alps de dimecres i dijous no ho ha estat tant.

En els últims 16 quilòmetres l'Sky ha augmentat el ritme al capdavant. Els principals damnificats han estat Dan Martin, (Quick-Step) i Alberto Contador (Trek-Segafredo), que s'han quedat tallats. L'irlandès ha baixat del cinquè al setè lloc de la classificació, i el madrileny ha sortit del Top10 (onzè).

L'etapa de dimecres viurà la primera gran batalla alpina, amb 183 quilòmetres i 3 dels ports històrics del Tour: La Croix de Fer (Especial), el Col du Tèlegraphe (Primera) i el Galibier (Especial).

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut