Özil, fent-se una foto amb el president turc, Erdogan
Futbol

Mesut Özil deixa la selecció alemanya per "racisme"

El jugador ha decidit deixar la "Mannschaft" perquè s'ha sentit maltractat pels seus orígens: "quan guanyo sóc alemany, quan perdo sóc un immigrant"

Actualitzat

El migcampista Mesut Özil ha anunciat que deixa la selecció d'Alemanya, un mes i mig després de la polèmica que es va generar per haver-se fet una foto al costat del president turc, Recep Tayyip Erdogan, i després d'acusar la federació de no acceptar-lo com a alemany, malgrat haver guanyat un Mundial per al país on va néixer.

Özil, de 29 anys i fins ara una peça clau en el conjunt que entrena Joachim Löw, ha anunciar aquesta decisió a través del seu compte de Twitter, hores després que també per aquest mitjà expliqués per què es va fer la controvertida foto amb el líder turc .

"Tinc dos cors, un d'alemany i un altre de turc. Vaig néixer i vaig ser educat a Alemanya. Per què hi ha gent que segueix sense acceptar que sóc alemany?", pregunta el migcampista, que va jugar al Schalke i al Werder Bremen, després en el Reial Madrid i, actualment, a l'Arsenal de Londres.

"Vaig guanyar la Copa del Món amb Alemanya", recorda Özil, pel títol aconseguit al Brasil, i acusa el president de la Federació Alemanya de Futbol (DFB), Reinhard Grindel, d'incompetència i falta de respecte per no haver-li defensat en l'enrenou per la foto.

Mesut explica que va decidir fer-se aquesta foto perquè, si s'hi hagués negat, s'hauria interpretat com "una falta de respecte" cap a les seves "arrels turques", per afegir que "tornaria" a fer-ho. "Per a mi, fer-me una foto amb el president Erdogan no té res a veure amb la política o amb les eleccions, sinó amb el respecte cap al màxim càrrec del país de la meva família", explica.

La imatge es va interpretar com un suport a la campanya per a la reelecció del líder, que manté unes relacions més que tenses amb la cancellera Angela Merkel.

 

 

 

 




 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut