Futbol

Messi, una carrera liderant el Barça... i el FIFA

Des de l'any 2006, l'estrella argentina ha estat protagonista del popular simulador de futbol, un videojoc que, només l'any passat, va tenir més de 10 milions d'usuaris

Actualitzat

La llegenda de Leo Messi s'ha anat fent gran amb el pas dels anys, a partir dels títols que ha guanyat i dels gols en què ha participat. Unes xifres que l'han conduït a l'olimp futbolístic, amb reconeixements inesgotables. Una forma de calibrar aquests mèrits és a través de les puntuacions del FIFA, el popular videojoc de futbol, que practiquen milions de jugadors.

Messi va arribar a Barcelona fa 20 anys, quan tot just n'acabava de fer 13. No va trigar a destacar i, només 5 anys després, el FIFA 06 ja el va incloure a la llista de futbolistes. Actualment no sorprèn veure'l liderant les puntuacions, però al començament no era pas així. Es va estrenar amb un 78 de mitjana, una qualificació que es va disparar fins als 84 la temporada següent.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Messi evolution in #Fifa

A post shared by @ awesomepcgames on

El seu primer hat-trick al clàssic de la temporada 2006-07 va suposar un salt definitiu i al FIFA 08 ja li donaven 86 punts. Des d'aleshores, la seva puntuació mai no ha baixat dels 90, una fita inabastable, fins i tot, per a una bona part de l'elit futbolística. Al FIFA 12 va establir el seu rècord, amb 94 punts de valoració, una xifra que va repetir els dos anys següents. A partir del moment en què es va anar apropant a la trentena, la seva velocitat es va anar reduint, però la maduresa com a jugador li va fer augmentar altres atributs. Al còmput global, la mitjana va anar saltant dels 93 als 94, que ha repetit des del FIFA 18.

El pròxim 7 d'octubre s'estrena l'última entrega del joc, un FIFA 21 en què Leo Messi continua sent el futbolista més ben valorat del món, amb 93 punts, tota una amenaça per a qualsevol rival, tant a la gespa, com al popular joc virtual.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut