Futbol

Messi, rebut pel papa Francesc, no jugarà l'amistós entre Itàlia i l'Argentina

El papa Francesc ha rebut en audiència privada al Vaticà les seleccions d'Itàlia i Argentina, que aquest dimecres disputaran a Roma un partit amistós en el seu honor. Messi no s'ha perdut l'audiència amb el papa Francesc, però no jugarà ni un minut en l'amistós contra Itàlia. El Barça i la federació argentina han acordat reservar el futbolista, que arrossega molèsties musculars amb una sobrecàrrega al quàdriceps de la cama esquerra.

Actualitzat
El papa Francesc ha rebut en audiència privada al Vaticà a les seleccions d'Itàlia i Argentina, que aquest dimecres disputaran a Roma un partit amistós en el seu honor. Davant dirigents i jugadors, entre ells el barcelonista Leo Messi, el papa Jorge Mario Bergoglio, seguidor del San Lorenzo d'Almagro, ha demanat que s'elimini tota mostra de "discriminació" dels estadis i que, tot i que el futbol s'ha convertit en un negoci, no perdi mai el caràcter esportiu.

"Serà una mica difícil per mi animar una o altra selecció, però per sort és un amistós. I que sigui veritablement així, us ho demano", ha dit el pontífex a les dues delegacions a la Sala Clementina del Palau Apostòlic del Vaticà. El papa ha dit als jugadors que "abans de ser campions, són sempre homes, persones", amb les seves virtuts i els seus defectes, amb el seu cor i les seves idees, amb les seves aspiracions i els seus problemes. Per això, els ha instat que, encara que siguin "personatges" coneguts, no perdin mai la seva condició de "homes portadors d'humanitat", tant en l'esport com en la vida.

Messi no jugarà ni un minut

Messi no s'ha perdut l'audiència amb el papa Francesc, però no jugarà ni un minut en l'amistós contra Itàlia. El Barça i la federació argentina han acordat reservar el futbolista, que arrossega molèsties musculars amb una sobrecàrrega al quàdriceps de la cama esquerra. El crac blaugrana ha tornat aquest mateix dimarts cap a Catalunya.

Durant una roda de premsa al Vaticà, Messi ha dit que havia estat una "jornada especial" pel fet d'haver participat en l'audiència amb el primer papa argentí. "Estic orgullós d'haver estat aquí per veure el papa, també perquè és argentí. El futbol m'ha portat per tot el món, en els llocs més increïbles, però ha estat de veritat una jornada especial, inoblidable", ha dit el davanter.

Messi ha explicat que no havia aconseguit parlar directament amb Francesc perquè hi havia molta gent. "Nosaltres els futbolistes hem de donar sempre bon exemple dins del camp, només amb respecte de l'adversari es pot arribar a ser homes i millors futbolistes", ha dit en referència a la petició del papa.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut