Leo Messi amb la copa de la Lliga de Campions a Berlín (Reuters)
BARÇA

Messi i la Champions: "the last chance"?

Si la seva idea de marxar del club no canvia, Leo Messi comença aquest dimarts la seva darrera Champions amb la samarreta del Barça. Seria l'última oportunitat d'esborrar les patacades dels últims anys i aconseguir la seva cinquena orelluda

Francesc LatorreActualitzat

Leo Messi va ser molt clar en les seves primeres declaracions després del seu intent frustrat de marxar del Barça l'estiu passat. Un dels motius que més va pesar a l'hora de voler sortir del club de la seva vida eren els ridículs europeus de l'equip els últims anys i la manca d'un projecte esportiu que els permetés tornar a regnar a Europa.

"No és una decisió que hagi pres per la derrota amb el Bayern. Ve de més enrere. Els nens i la família van plorar quan els vaig dir que volia marxar. Però jo mirava més enllà i vull competir al màxim nivell els anys que em queden, competir per intentar guanyar la Champions. Llavors, la pots guanyar o la pots perdre, perquè és una competició molt difícil. Però almenys la vull competir i que no ens passi el que va passar a Roma, Liverpool o Lisboa."

Però Messi es va quedar i contra el Ferencváros comença una nova Champions vestit de blaugrana. Fins ara n'ha guanyat quatre, segurament massa poques per al millor jugador de la història. Messi ha fet 115 gols i ha donat 39 assistències a la màxima competició europea, unes xifres estratosfèriques que li han valgut molts premis individuals. Però el 10 blaugrana està cansat de guardons personals i els canviaria tots per poder aixecar novament la Lliga de Campions.

El Barça és ara mateix un equip en plena fase de construcció. Una barreja de veterania i joventut comandada des de la banqueta per un entrenador nou d'aquesta temporada. El mateix Ronald Koeman reconeixia en roda de premsa que el Barça -venint d'on ve- no es pot considerar el principal favorit per guanyar el millor títol europeu. Koeman necessitarà que Messi torni o s'aproximi el màxim possible a la seva millor versió futbolística i, sobretot, anímica.

"Segurament el seu rendiment pot ser millor. Però jo el veig feliç, amb ganes d'entrenar-se, amb ganes de ser el capità. No tinc cap dubte sobre el seu rendiment. Estic segur que millorarà en els pròxims partits. Cap dubte."

Messi ha guanyat, fins ara, quatre Champions, la darrera a Berlín l'any 2015. Des d'aleshores, tot han sigut patacades i ridículs, amb derrotes sonades com les de París, Torí, Roma, Anfield i, la més dolorosa, la de Lisboa contra el Bayern de Munic.

Ferencváros, Juventus i Dinamo de Kíev són els primers esculls de l'argentí i el Barça en el camí cap a la final de Turquia. De fet, que Messi guanyés la seva darrera Champions amb el Barça de la mà de l'home que li va donar al club la primera de la història el 1992 seria, per als barcelonistes, una manera poètica de tancar el cercle.

 

 

ARXIVAT A:
Messi
Anar al contingut