Barça

Messi: "Haver començat amb en Tito i de cop no tenir-lo ha estat un cop dur"

Lionel Messi ha concedit una entrevista en exclusiva al canal argentí TyC Sports, que recull la seva web, on aborda amb profunditat diversos temes de l'actualitat al Barça i també de la seva trajectòria i del protagonisme, de vegades controvertit, a la selecció argentina.

Actualitzat
Lionel Messi ha concedit una entrevista en exclusiva al canal argentí TyC Sports, que recull la seva web, on aborda amb profunditat diversos temes de l'actualitat al Barça i també de la seva trajectòria i del protagonisme, de vegades controvertit, a la selecció argentina.
 
Com a anècdotes personals, el davanter ha confessat que "ser Messi és bonic", tot i que hi ha moments en què troba a faltar més intimitat. També ha explicat que sol jugar a la PlayStation en línia amb internautes que no sospiten que és ell, i que sempre hi juga amb els equips del Barça o de l'Argentina.
 
L'entrevista busca un to íntim i comença centrant-se en la influència en el jugador del seu pare, Jorge. "Per a ell mai jugo bé. De petit feia quatre gols i no jugava bé, sempre tenia alguna cosa a criticar i això em donava ganes de superar-me per jugar bé la pròxima vegada i que no em digués res, o que digués ¿Has jugat bé? I la veritat és que van ser poques les vegades que m'ho va dir."
 
Connectant amb l'experiència de la paternitat, diu que ell n'està gaudint molt: "La veritat és que faig de tot: canvis de bolquers, banys, donar el menjar. Cap problema, m'agrada molt."
 
El futbolista més famós del món confirma fins a quin punt és una persona introvertida. "Sóc dels que no parlen gaire, no m'agrada explicar les meves coses, és difícil que em treguin res si no és amb un familiar o un amic molt íntim. Abans, tot el que em passava, bo o dolent, m'ho empassava jo sol, ni amb la família en parlava."
 
Messi també parla dels seus ídols. Sap que Di Stéfano, Pelé i Cruyff van ser els millors de les seves èpoques, però només els coneix de sentir-ne a parlar. En canvi, ha vist tot el que es pot veure de Maradona, a qui va veure jugar en directe quan tenia sis anys. Sempre l'ha considerat un amic, tot i que alguns mitjans argentins els han intentat enfrontar. "Quan va ser seleccionador ens vam unir més encara. Ara l'he vist després del partit a Madrid. Jo estava malament per com havia anat, un desastre, i veure'l a ell va ser una alegria. Vaig notar que ell també estava content"."
 
Dels jugadors amb què ha jugat, ha destacat com els més influents Deco, Milito, Ronaldinho i el seu millor amic a la Selecció, el Kun Agüero.
 
Pel que fa als inicis amb l'Argentina, s'ha mostrat visiblement molest per les crítiques que va rebre fins al Mundial del 2010. "Jo sabia que a la selecció no rendia, però no era l'únic: la selecció no rendia! La gent, o el periodisme, pretenia que jo arribés i ho arreglés tot, i això no és així en cap equip. Es van dir moltes coses més enllà del futbol, que no tenien res a veure amb jugar bé o malament un partit."
 
Finalment, Leo ha analitzat la peculiar situació del Barça d'aquesta tempora, amb el pas de Guardiola a Vilanova, i el paper de Jordi Roura.
 
"La manera de preparar els partits i de fer arribar el missatge és diferent entre en Pep i en Tito," diu, alhora que veu l'actual primer entrenador "molt respectat per la plantilla des d'anys anteriors" i diu que l'admira per la seva intel·ligència. "Penso que en el futbol d'avui un tècnic és importantíssim, més que abans. Pots jugar de memòria, però per milions de detalls, de maneres de preparar partits, necessites un tècnic. Nosaltres, des que en Tito no hi és, ho hem notat. Respectem Roura, òbviament, ell hi és pel mateix que nosaltres, per guanyar-ho tot. Però haver començat amb en Tito i de cop no tenir-lo, ha estat un cop dur."
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut