Messi és el "pichichi" i el màxim assistent de la Lliga
Barça

Messi ha estat més decisiu que mai per conduir el Barça cap al seu 25è títol de Lliga

El crac argentí lidera la taula del Pichichi amb 29 gols, el 34 per cent del total dels marcats pel Barça, i és el màxim assistent del campionat amb 12 passades de gol

Xavi LemusActualitzat

El Barça necessita només un empat, diumenge a Riazor, per guanyar la Lliga, un títol en què Leo Messi ha estat més decisiu que mai. L'aportació de l'argentí, en forma de gols i assistències, ha estat essencial per conquerir la que pot convertir-se en la 25a Lliga del Barça. El crac argentí ha viscut la seva temporada més determinant. Ell ha estat clau en molts partits i no tan sols pels seus gols. Aquesta campanya ha destacat per molts aspectes que el converteixen en el jugador més decisiu -sens dubte- de l'equip. Aquests són els seus números, en la primera temporada de Valverde a la banqueta.

Messi ja veu més a prop aixecar el seu novè títol de Lliga, i la d'enguany la podrà sentir com seva més que mai. Les estadístiques demostren el seu paper absolutament vital al campionat espanyol. Començant pel vessant golejador. El crac argentí lidera la taula del  Pichichi amb 29 gols, cinc dianes més que el seu perseguidor, el madridista Cristiano Ronaldo. L'encert de cara a porteria de Messi significa el 34 per cent del total de gols aconseguits pel Barça de Valverde.

I del protagonisme golejador del deu blaugrana es pot passar al seu perfil més generós: el d'assistent. El davanter més desequilibrant també és el millor assistent de la Lliga: 12 gols han arribat gràcies a passades seves. Un fet que els seus companys sempre han agraït. Leo Messi és l'adversari més temut per les defenses rivals; aturar-lo és un repte que molt sovint es converteix en una quimera. Per això, ja suma 164 dríblings, el doble que el segon millor jugador del campionat espanyol en aquesta estadística. I, per sobre de tot, ningú no dubta del seu paper de jugador absolutament decisiu, que apareix quan l'equip més el necessita. Així, un gol seu sentenciava el campionat amb la derrota de l'Atlètic de Madrid. Ell com a element clau.

Valverde gaudeix de Messi i ho aprofita; l'argentí és el jugador de camp amb més minuts: 2.703. Ell és qui més juga, qui més marca, qui fa més bones passades i el millor jugador de la Lliga. La del 2018 sempre serà recordada com la Lliga de Messi.

ARXIVAT A:
Messi
Anar al contingut