Messi ha arribat, a Valladolid, a les vint assistències a la Lliga (Sergio Pérez / Reuters)
Barça

Messi, el màxim golejador i el millor assistent de la Lliga

Amb la d'aquest dissabte cap a Arturo Vidal, Messi ha arribat a les 20 assistències a la Lliga, a part d'haver superat ja els vint gols. La xifra l'iguala amb jugadors com Xavi Hernández o Thierry Henry, i encara li queden dos partits de coll

Jordi SunyerActualitzat

Ha estat una de les consideracions més freqüents al voltant de l'evolució de Leo Messi: si, amb els anys, el de Rosario trepitjaria menys l'àrea i més la zona ampla, transformant-se de picot ofensiu en carter repartidor de productes dolços. En una temporada incerta, però, Messi ha estat les dues coses i ha sumat un altre argument per consolidar la seva posició entre els més grans de tots els temps: des de Thierry Henry, amb l'invencible Arsenal del 2003, cap altre jugador havia superat la barrera dels vint gols i les vint assistències en una gran lliga.

L'argentí ho ha aconseguit aquest vespre i, al mateix temps, ha igualat les vint passades de gol que va servir Xavi Hernández la temporada 2008-09 (dades d'Opta), que es va culminar amb el sextet blaugrana. Messi ha assumit més aquest rol després de l'aturada: vuit dels seus regals han estat en els partits disputats a porta tancada, i els ha repartit especialment lluny del Camp Nou. A més de la d'avui a Valladolid, va servir dues assistències contra el Vila-real, dues més contra el Celta i dues al Visit Mallorca Estadi, a les quals s'ha d'afegir una altra al Camp Nou contra l'Athletic Club. El seu millor partit en aquest sentit, però, va ser al Benito Villamarín, quan no va marcar però va possibilitar els tres gols del Barça contra l'equip, aleshores de Rubi. Un escenari anàleg a l'actual: des de la represa, Messi només ha firmat tres dianes, dues d'elles de penal.

A més de les tres assistències que va servir en els partits de Champions al Camp Nou contra el Borussia Dortmund i contra l'Inter, així s'han repartit les passades de gol de Lionel Messi a la Lliga, segons dades de La TdT:

  • 3 contra el Betis, a fora.
  • 2 contra el Vila-real, a fora; contra el Celta, a fora; contra el Mallorca, a fora; contra el Llevant, a casa; i contra el Valladolid, a casa.
  • 1 contra l'Athletic, a casa; contra el Getafe, a casa; contra la Reial Societat, a fora; contra el Leganés, a fora; contra l'Eibar, a fora; contra el Vila-real, a casa; i contra el Valladolid, a fora.
Anar al contingut