Leo Messi abandonant la gespa de l'estadi Da Luz després del 8-2 encaixat pel Barça davant del Bayern (Reuters)
Barça

Messi-Barça: cronologia d'un divorci

El desastre de Lisboa va acabar de convèncer l'argentí que la seva etapa al Barça s'havia d'acabar i la decisió és irreversible

Jordi SunyerActualitzat

El desastre de Lisboa va acabar de convèncer Leo Messi, i la seva decisió és irreversible: després de vint anys, se'n vol anar del Barça. N'estava tan convençut que, quan es va reunir amb Ronald Koeman, no esperava que l'holandès el convencés: més aviat Messi, en una conversa cordial, ja li va comunicar que no el tindria a l'equip. I, fa dos dies, la resta de capitans (Busquets, Piqué i Sergi Roberto) ja van rebre la comunicació del "10" en el mateix sentit.

Messi volia portar l'afer amb la màxima discreció possible, però no se'n va sortir. El mateix dia que, a través del bufet d'advocats Cuatrecasas, enviava el ja famós burofax al club, la informació es filtrava a través de la cadena argentina TyC Sports.

L'argument de Messi per fer valer la clàusula d'alliberament es basa en el principi de la "bona fe": el 10 de juny correspon a deu dies després de la primera data de la final de la Champions, i Messi considera que ha comunicat el seu futur, justament, dies després d'aquest partit, encara que hagi variat de data. El club, en canvi, s'agafa a la literalitat de la clàusula i a la data del 10 de juny.

Tot està en mans dels advocats, però no hi ha marxa enrere. No se sap si Messi, que de moment vol mantenir un perfil baix en les seves manifestacions, es presentarà al primer entrenament del Barça dilluns. Els últims dies, Josep Maria Bartomeu havia aconseguit intercanviar missatges amb l'argentí, però la relació entre els dos era gèlida des de feia mesos. Per contra, l'ambient al davant de les oficines era calent, tot i l'absència de Bartomeu a l'interior de l'edifici: els crits demanant la seva dimissió van ser freqüents.

El Barça vol projectar en els pròxims dies que encara hi pot haver una última esperança per retenir un jugador que té contracte i que el club no vol que se'n vagi, però de manera coherent amb la situació, aquest desig també se li va expressar al jugador... per burofax.

 

 

Anar al contingut