Barça

Messi apareix en els "papers de Panamà" per suposada evasió d'impostos

El jugador del FC Barcelona Leo Messi apareix en els "papers de Panamà". Es tracta d'una històrica filtració de documents confidencials que posa al descobert la creació de societats en paradisos fiscals de tot el món per part de personatges coneguts i de tots els àmbits.

Actualitzat

Els "papers de Panamà" és una investigació que té els seus orígens en un dels despatxos d'advocats més importants de Panamà especialitzats en la creació de societats deslocalitzades. Aquestes societats són aquelles que desenvolupen la seva activitat en un país on no declararien els beneficis i que estan registrades en un altre, com Panamà.  

Aquesta filtració històrica de documents confidencials, feta pel Consorci Internacional de Periodistes d'Investigació i el diari alemany "Süddeutsche Zeitung", ha estat possible gràcies a un equip de més de 370 periodistes d'un centenar de mitjans de comunicació de 71 països. A la investigació, es demostra com un despatx d'advocats de Panamà hauria ajudat els seus clients a evadir impostos i blanquear diners. A Espanya, les exclusives dels "papers de Panamà" s'aniran publicant a "El Confidencial" i La Sexta després d'un treball periodístic conjunt iniciat el juliol del 2015.

Als "papers de Panamà", hi estarien implicats dotze caps d'estat o primers ministres, 128 polítics, 61 familiars o socis pròxims a líders polítics i altres persones anònimes. Un dels noms que apareix en aquests documents és el del jugador del FC Barcelona Leo Messi, que hauria iniciat les gestions per formar una xarxa empresarial per evadir impostos l'endemà mateix de saber que se l'investigava per evasió de 4 milions d'euros.

Està previst que el jugador faci un comunicat explicant la seva versió dels fets i mostrant la seva disconformitat, a banda d'emprendre les accions legals que consideri oportunes per defensar-se. El FC Barcelona s'ha posat a disposició del jugador per ajudar-lo. 

Del món de l'esport també hi apareixen els l'exfutbolistes retirats del Madrid, Iván Zamorano, Gabriel I. Heinze; el golfista Nick Faldo; Leonardo Ulloa, futbolista del Leicester; Michel Platini i Juan P. Damiani, membre d'ètica de la FIFA. 

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut