Futbol

Més de la meitat dels clubs catalans de Segona B ja han presentat un ERTO

Ho veuen com la possibilitat més realista de poder entomar el cop que suposa l'aturada de la competició i dels ingressos. Amb aquesta eina, tots compten poder complir els seus compromisos si la temporada s'acaba completant

Jordi SunyerActualitzat

Despeses de professionals i ingressos d'amateur. Aquesta és la realitat de molts clubs de Segona B, i si els ingressos, ja prou difícils d'assegurar, deixen d'arribar, no hi ha gaires més alternatives en la situació actual que presentar un ERTO. De moment, ho han fet cinc clubs: el Cornellà, el Llagostera, el Nàstic, el Prat i l'Olot.

"Ens hem decidit a presentar aquest ERTO perquè tots els treballadors del club, jugadors i membres del club, puguin tenir un coixí aquests dies, que puguin cobrar el sou i puguin passar aquests dies de confinament amb un mínim", explica Isabel Tarragó, presidenta de la UE Llagostera.

Mentre que el president de l'UE Cornellà, Àlex Talavera, ens diu:

"Creiem que és una manera de garantir la viabilitat del club, perquè ens permet reduir despeses i limitar tensions de tresoreria en un moment de falta de liquiditat".

Els clubs, tot i la situació, es comprometen a respectar els contractes dels jugadors si es pot acabar el campionat.

"Presentem l'ERTO perquè tant la plantilla com els treballadors tinguin la certesa i la tranquil·litat que cobraran tot el que tenen estipulat en els seus contractes." (Luis Quiñonero, president de l'AE Prat)

Tot i que l'ERTO permet alleujar l'impacte de la crisi, els clubs de Segona B miren més enllà; el sotrac farà que començar la pròxima temporada amb un mínim múscul econòmic no sigui fàcil.

En aquest sentit, Isabel Tarragó explica:

"Caldrà fer un pressupost ajustat, haurem de treballar amb un pressupost encara més petit que el d'aquest any. Caldrà demanar a tots els col·laboradors i els socis que continuïn recolzant el club com han fet fins ara".

I el president del Cornellà:

"Entenem que l'economia haurà quedat tocada i que serà difícil poder arribar al mateix nivell d'ingressos existent abans de la crisi. Per tant haurem de fer una gestió coherent amb la nova situació".

Finalment, Luis Quiñonero fa una crida a més ajudes:

"Esperem que les institucions, com en el nostre cas l'Ajuntament, i els patrocinadors continuïn comptant amb nosaltres".

 

En aquest sentit, ha arribat un nou baló d'oxigen per a aquests clubs: el govern català s'ha afegit a la línia de subvencions i crèdits tous anunciada també per la Federació Espanyola.

En tot cas, els clubs esperen que l'autoritat laboral accepti la presentació dels ERTO per causa de força major, i més quan són les federacions les que han anul·lat competicions i els ajuntaments els que han clausurat instal·lacions on aquests equips juguen i s'entrenen.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut