Meritori empat del Nàstic al camp del Dépor (1-1)

Un gol de Luis Suárez ha servit per arrencar un punt d'un dels estadis més complicats de la Segona Divisió

Francesc LatorreActualitzat

Deportivo de la Corunya i Nàstic han estat els protagonistes d'un duel que a priori es presentava molt desigual, però que ha acabat amb empat. Els gallecs afrontaven el partit amb la necessitat d'aconseguir els tres punts per intentar superar l'Osasuna al capdavant de la taula. Els tarragonins, en canvi, ho feien amb les urgències d'un equip que necessita punts com l'aire que respira per poder salvar la categoria.

A la primera part, el domini ha sigut del Deportivo en tot moment, amb el Nàstic esperant les seves opcions a la contra. El primer avís seriós dels gallecs ha arribat amb un xut llunyà de Borja Valle que Bernabé ha aturat en dos temps (18'). En la següent jugada, l'argentí Fede Cartabia ha rematat una bona centrada de Saúl des de la banda esquerra. El xut de Cartabia, però, ha sortit molt desviat per sobre del travesser (19'). El Nàstic no tenia gens la pilota i les pèrdues a la seva zona de creació les aprofitava el Dépor per generar perill a l'àrea rival. Al minut 21, Quique –el màxim golejador dels gallecs a la Lliga- ha recollit un rebuig a l'àrea gran, però ha fallat quan estava sol davant del porter. El conjunt d'Enrique Martín ha pogut treure's aquest domini de sobre en el tram final del primer temps i la primera aproximació grana l'ha protagonitzat Javi Márquez, amb un xut des de la llarga distància que no ha sorprès Dani Giménez (37').

En l'inici del segon temps, els locals han sortit amb la mateixa intensitat amb què havien començat el partit. I, ara sí, han trobat el premi del gol. David Simón ha filtrat una passada per a Edu Expósito, que, després de girar sobre si mateix, ha superat Bernabé amb un potent i col·locat xut al pal llarg (48'). És el segon gol d'Expósito a la Lliga. El gol ha descentrat els tarragonins i, tres minuts més tard, Bernabé ha pogut desviar un xut de Quique abans de fer el mateix amb una altra acció de Fede Cartabia. En el minut 56, el veneçolà Mikel Villanueva ha fet lluir el porter local amb un xut molt llunyà però ben dirigit, en el que era la primera oportunitat del Nàstic a la segona part. També des de lluny ha arribat l'intent de Kanté, però el jugador de Sabadell ha rematat forçat i a les mans de Giménez. Al minut 82, Salva ha evitat el segon dels gallecs. Una arrencada en velocitat del jove Montiel ha acabat amb una rematada franca de Santos, però Salva s'ha llençat a terra per evitar el gol del Dépor. I, com se sol dir, del possible 2-0 a l'empat del Nàstic. El colombià Luis Suárez ha aprofitat una assistència deliciosa de Kanté per superar Giménez amb un xut amb la cama esquerra (83'). Quart gol de Suárez en el que va de temporada. El gol grana ha glaçat Riazor, però el Deportivo ha reaccionat i Caballo ha estat a punt de desnivellar el marcador amb una rematada que s'ha estavellat al travesser de la porteria del Nástic. I pràcticament en la següent acció, Pipa ha fallat una ocasió d'aquelles que un equip que es juga la permanència no pot fallar. Una passada de Suárez l'ha deixat tot sol davant del porter. Semblava que el més fàcil era marcar, però la seva rematada ha estat molt defectuosa.

Al final, però, el Nàstic torna de la Corunya amb un punt que li permet continuar somiant amb la permanència. La setmana que ve, els d'Enrique Martín reben el Cadis, un altre dels equips situats al part alta de la classificació.