Vela

Mengual, que es marca com a objectiu ser a Londres 2012, padrina de la Barcelona World Race

El Village de la Barcelona World Race, ubicat al Port Vell de la Barceloneta, viu amb molta intensitat els dies previs a la sortida la Barcelona World Race, la volta al món de vela a dos i sense escales. Cada dia hi passen coses. Aquest dimarts l'ha visitat la nedadora Gemma Mengual, que, acompanyada de diversos patrons, ha presentat un intercomunicador desenvolupat per l'empresa catalana GAES. L'acte ha acabat amb els patrons estenent les dues mans per deixar constància que només queden deu dies per la sortida d'aquesta regata oceànica.

Actualitzat
La nedadora i medallista olímpica de sincronitzada Gemma Mengual ha assenyalat que, després de la maternitat, el seu nou objectiu és disputar els Jocs Olímpics de Londres 2012, als quals espera "arribar en forma". Mengual ha fet la seva primera aparició pública després del naixement del primer fill, en Nil, l'11 de novembre, amb motiu de la presentació dels intercomunicadors que la firma GAES ha dissenyat per a les tripulacions de cinc vaixells que participaran en la Barcelona World Race. "Per arribar en forma i bé a Londres realitzaré entrenaments intensius, i el primer que he de fer és recuperar el meu pes habitual", ha explicat la nedadora catalana, que exerceix de madrina de l'Imoca Open 60 Gaes, amb el qual competiran la barcelonina Anna Corbella i la britànica Dee Caffari, la primera tripulació femenina en la història de la prova.

Amb 33 anys, ha guanyat dues medalles olímpiques de plata en natació sincronitzada a Pequín 2008, dos ors en el Mundial de Roma 2009 i cinc ors en Europeus (un a Madrid 2004 i quatre a Eindhoven 2009). L'or olímpic és la seva assignatura pendent. "Jo no renuncio a res, però encara ens falta guanyar a Rússia en algunes modalitats, encara que ho hem fet en altres competicions. Aconseguir l'or olímpic a Londres seria la culminació als meus somnis, encara que hauré de lluitar molt", ha conclòs.
Anar al contingut