Sorprenent declaració de Melandri (@FeralMotorsport)
Motor

Melandri: "Em vaig contagiar voluntàriament perquè necessitava el certificat sanitari per treballar"

L'expilot italià de motociclisme reconeix que no volia rebre la tercera dosis de la vacuna i que va buscar contagiar-se voluntàriament de coronavirus per poder complir la normativa

Redacció Esport3Actualitzat

Sorprenents i polèmiques declaracions de l'expilot italià Marco Melandri, excampió del món de 250 cc el 2002. En una entrevista concedida al diari italià Mowmag, Melandri ha reconegut que va buscar el contagi de coronavirus de forma expressa, per poder aconseguir el certificat sanitari per treballar sense haver de rebre la tercera dosis de la vacuna:

"Em vaig contagiar voluntàriament per complir les regles i no ha estat fàcil. Em vaig contagiar per necessitat, perquè havia de treballar i no considerava la vacuna una bona alternativa. Conec molta gent amb dues dosis de la vacuna i que està intentant contagiar-se per evitar rebre la tercera. En tot cas, el certificat sanitari era i segueix sent un xantatge. Només el faré servir per treballar."

El govern italià ha endurit les mesures per als no vacunats: multes de 100 euros als no vacunats majors de 50 anys; multes d'entre 600 i 1.500 euros a tots aquells que vulguin anar a treballar sense haver-se punxat, i multes de fins a 1.000 euros a tots aquells que vulguin accedir a qualsevol comerç sense acreditar un certificat anticovid.

"Contràriament a molta gent vacunada, em va costar molt contagiar-me. Hi ha diverses raons per què una persona no es vulgui vacunar. La gent té dret a tenir dubtes, sobretot si, com en el meu cas, ja he tingut la malaltia. Aquells que es contagien estan més protegits després. Jo vaig donar positiu i no me'n vaig ni adonar."

Melandri es va retirar el 2019, després de disputar el Mundial de superbikes.

Anar al contingut