Rapinoe després del seu últim partit amb els Estats Units
Rapinoe després del seu últim partit amb els Estats Units (Reuters)
Futbol internacional

Megan Rapinoe: es retira la icona de la igualtat al futbol femení

La futbolista ha enviat un missatge a les jugadores de la selecció espanyola en el seu últim partit amb els EUA

Redacció Esport3Actualitzat

La futbolista nord-americana Megan Rapinoe ha jugat aquesta matinada el seu últim partit amb la selecció dels Estats Units en un amistós a Chicago, jugant contra la selecció de Sud-àfrica. Emoció a flor de pell i agraïment mutu.

Missatge per a Espanya

Rapinoe no ha deixat passar l'ocasió per a enviar un missatge a les jugadores de la selecció espanyola

"No hi ha victòria per a la Federació. És molt trist i òbviament frustrant. Les jugadores haurien d'estar fent una gira de celebració molt llarga, i en canvi han de buscar una estratègia, moltes reunions, i no poden celebrar la seva excel·lència sinó defensar-la. Els donaré suport en aquesta lluita"

 

Comiat amb els EUA

Així s'ha viscut l'última reverència per a Rapinoe vestint la samarreta del seu país.

En la roda de premsa prèvia del partit, la davantera de 38 anys es va mostrar convençuda que deixa el futbol en un "lloc millor" respecte d'on el va trobar. Tanmateix, ha destacat que aprofitarà el màxim de temps possible a ser part del creixement del negoci de l'esport femení.

"Estem en un moment especial, crec que sé com parlar d'esport femení. Espero ser part del creixement del negoci. Vull fer servir la meva plataforma, com ja ho vinc fent ara, però ara tindré més temps per fer-ho."

La figura de Rapinoe va més enllà del futbol. Traspassa fronteres per la seva implicació en la igualtat de gènere i drets socials. I ella se'n mostra orgullosa, d'haver esdevingut una icona.

"Estic més orgullosa del que hem fet fora, que no pas dins. Gràcies a nosaltres hem fet que es parli dels drets dels homosexuals i dels trans. Entenem què significa no sacrificar el que ets. Òbviament, també estic increïblement orgullosa pel que vam fer al camp. Intentem fer el món millor i deixar el futbol en un lloc millor respecte al lloc on el tenim ara mateix."

Tanmateix, ha volgut enviar un missatge a les futures futbolistes professionals.

"Han de trobar el seu camí, ja que tenen una plataforma per expressar-se, poden parlar del que és important per a elles. No val la pena que amaguin cap part d'elles mateixes. Depèn d'elles, és la seva carrera, és el seu talent. Que gaudeixin de com volen fer-ho."

Durant l'últim entrenament, les seves companyes i staff tècnic, ja li van voler mostrar la seva gratitud per tot el que ha representat per al seu país.

Entre les grans conquestes de Rapinoe amb la seva selecció, hi consten dos Mundials consecutius (2015 i 2019) i un or olímpic a Londres 2012. Una de les seves mítiques celebracions va ser durant la cita mundialista del 2019, amb Rapinoe estenent els braços després d'un dels seus gols.

Rapinoe, celebrant un dels seus gols amb els Estats Units l'any 2019

Ha jugat de forma professional durant 14 anys, i ha passat per les lligues dels Estats Units, Austràlia i Europa. Ara juga a l'OL Reign de la Lliga professional nord-americana. Allà serà on el proper 15 d'octubre penjarà les botes a nivell de clubs. Serà l'adeu definitiu a un símbol de la lluita per la igualtat de gènere i els drets socials.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut