Megan Rapinoe admet que s'ha convertit en una mena de "jugadora protesta" (Reuters)
Futbol

Megan Rapinoe, capitana dels Estats Units: "No aniré a la puta Casa Blanca"

La capitana de la selecció nord-americana manté una agra discussió a distància amb el president del país, Donald Trump

Actualitzat

Després de superar amb penes i treballs Espanya, la selecció femenina dels Estats Units continua endavant amb el seu objectiu de revalidar el títol de campiona mundial de futbol a França.

Però no tot són flors i violes per a l'equip nord-americà. La seva capitana, Megan Rapinoe, està protagonitzant una agra polèmica amb el president del país, Donald Trump.

La història ve de lluny. Rapinoe va ser una dels centenars d'esportistes que es van sumar l'any 2016 al moviment iniciat pel jugador de futbol americà Colin Kaepernick, que s'agenollava quan sonava l'himne nord-americà en protesta pel racisme i la brutalitat policial.

L'actitud de la jugadora va motivar que la federació nord-americana de "soccer" publiqués una norma que obligava els representants de la federació a mantenir-se "drets en posició respectuosa" quan sonava l'himne abans dels partits. Des d'aleshores, la capitana del US Team es manté dreta en silenci, sense cantar ni posar-se la mà al pit, fet que ha repetit en tots els partits del Mundial i que Trump es va afanyar a considerar "poc apropiat".

La resposta de Rapinoe no s'ha fet esperar. A la pregunta de si té ganes d'anar a la Casa Blanca si guanyen el Mundial, la jugadora del Seattle Reign no s'ha mossegat la llengua:

"No aniré a la puta Casa Blanca. No, no aniré a la Casa Blanca. Tampoc hi serem convidats. Dubto molt que ens hi convidin."

Trump carrega contra Rapinoe: "Hauria de guanyar abans de parlar!"

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha carregat contra la capitana de la selecció nord-americana, Megan Rapinoe, per haver rebutjat anar a la Casa Blanca en cas de guanyar la Copa Mundial de futbol femení, que s'està disputant actualment a França.

"La jugadora de futbol femení, Megan Rapinoe, acaba de dir que "no anirà a la p... Casa Blanca" si guanyen. A part de l'NBA, (...) a totes les lligues i equips els encanta venir. Sóc un gran fan de l'equip nord-americà i del futbol femení, però Megan hauria de GUANYAR abans de PARLAR! Acaba la feina!", ha escrit Trump a Twitter.

En un altre tuit, el mandatari ha explicat que no havia convidat fins al moment l'equip nacional femení de futbol perquè encara no ha guanyat la competició. Tot i això, va usar aquesta xarxa social per convidar la totalitat de la selecció nacional femenina "guanyi o perdi".

"Megan mai ha de faltar al respecte al nostre país, la Casa Blanca i la nostra bandera, especialment perquè s'ha fet molt per ella i per l'equip. Sent-te't orgullosa de la bandera que portes", ha advertit Trump.

Anar al contingut