Fórmula 1

Màxima tensió avui al circuit d'Abu Dhabi, on es decideix el campió de la Fórmula 1

El campionat de Fórmula 1 es decideix aquest migdia al circuit d'Abu Dhabi. La cursa, que es podrà seguir en directe per TV3 i elsesports.cat a les 14 h, decidirà el pilot que succeïrà Jenson Button com a nou campió de la Fórmula 1. El pilot asturià Fernando Alonso és qui ho té millor, i més després de la sessió de qualificació d'ahir. Amb l'australià Webber sortint per darrere d'ell, Alonso pot jugar amb les matemàtiques per intentar aconseguir el que seria el seu tercer títol. Vettel i Hamilton, amb opcions més remotes, surten de les dues primeres places, i els dos buscaran una victòria gairebé imprescindible si volen tenir opcions al títol. Per la seva banda, Jaume Alguersuari intentarà des de la dissetena posició esgarrapar algun punt per acabar l'any amb un bon resultat. Les 55 voltes del circuit d'Abu Dhabi decidiran avui un dels campionats més oberts dels últims anys.

Actualitzat
Després d'haver-se donat per descomptat el doblet dels Red Bull en la sessió de classificació i en la carrera, la sorprenent cinquena posició en què va quedar ahir Webber en la sessió de qualificació semblen haver aclarit el panorama de cara al títol. Ja ningú parla de les possibles ordres d'equip amb la incògnita de si Vettel cediria la victòria a Webber perquè aconseguís el mundial. Ara la principal preocupació de Red Bull, i sobretot del seu pilot Mark Webber, serà poder avançar l'asturià per prendre-li el campionat.

Fernando Alonso afrontarà les 55 voltes del Gran Premi d'Abu Dhabi tractant d'evitar problemes a la sortida i conservar la posició actual, que li donaria el seu tercer mundial. Hamilton, i el seu company d'equip, Jenson Button, són els convidats de luxe en al carrera que decideix el campionat. Les opcions de Hamilton pel títol són molt remotes però intentarà lluitar per la victòria a la carrera i el seu pilotatge agressiu pot fer trontollar els pronòstics inicials.

Amb els resultats d'ahir Fernando Alonso té el destí a les seves mans per aconseguir el seu tercer mundial en la seva primera temporada amb l'escuderia Ferrari, després d'haver estat pràcticament descartat pel títol a meitat de temporada. Si avui guanyés Vettel en tindria prou amb acabar segon, tercer o quart, el que en condicions normals no sembla molt difícil.

Alguersuari, molt enrere

Jaume Alguersuari sortirà des de la dissetena posició. El català ho va passar molt malament ahir a la primera eliminatòria de la sessió de classificació, però en l'última volta va tornar a superar el seu company d'equip a Toro Rosso, Buemi. No va poder superar la Q2 i avui sortirà molt enrere per intentar aconseguir algun punt.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut