Max Verstappen s'imposa a Silverstone al GP del 70è aniversari (Reuters)
Fórmula 1

Max Verstappen sorprèn els Mercedes i guanya el GP del 70è aniversari

L'holandès ha gestionat millor els pneumàtics i s'ha imposat a Lewis Hamilton i Valtteri Bottas

Francesc RosésActualitzat

Max Verstappen ha guanyat a Silverstone el Gran Premi del 70è aniversari de la Fórmula 1 en una carrera en la que la seva estratègia i el comportament dels pneumàtics han estat essencials. El líder del Mundial, Lewis Hamilton, ha estat víctima del desgast dels seus pneumàtics, però tot i això ha pogut superar al seu company Valtteri Bottas a les ultimes voltes, i ha acabat segon, de manera que continua líder del campionat i amb més avantatge sobre el seu company finlandès.

Max Verstappen s'havia arriscat en la segona fase de la sessió de classificació d'ahir al fer servir els pneumàtics més durs. Això li ha permès prendre la sortida amb aquestes gomes mentre els rivals ho havien de fer amb els compostos mitjans. El pilot de Red Bull ha pogut allargar el moment de la seva aturada, i fins i tot ha estat capaç de contactar amb els pilots de Mercedes quan Bottas i Hamilton, primer i segon, encara havien de fer la primera aturada.

Després Verstappen ha passat a controlar la carrera mentre els seus rivals tenien problemes greus amb els pneumàtics més durs. Els tres pilots han fet finalment tres parades al box, i en la ultima Verstappen i Bottas ho han fet en el mateix moment. L'holandès, amb un Red Bull que cuidava molt be el desgast de les gomes, ha sortit encara davant i no ha tingut problemes per arribar victoriós al final de les 52 voltes. En tot moment Verstappen ha pilotat d'una manera excepcional. Hamilton, que ha retardat la segona aturada, ha disposat de pneumàtics amb millors condicions en les ultimes voltes, i ha pogut superar al seu company d'equip. Verstappen, però, ja era fora del seu abast.

Ha estat la primera derrota de Mercedes aquesta temporada, amb la primera victòria de Red Bull i el seu motorista Honda en l'actual campionat. També ha estat el podi numero 155 pel segon classificat Lewis Hamilton.

Charles Leclerc, un dels tres pilots que només ha fet una aturada al box per canviar pneumàtics, ha vist recompensada la seva estratègia i el seu gran pilotatge amb la quarta posició. El seu company a Ferrari, Sebastian Vettel, ha fet una virolla en la primera volta i ha passat pràcticament tota la cursa fora dels deu primers. El company de Verstappen a Red Bull, Alex Albon, ha acabat cinquè davant Lance Stroll.

Carlos Sainz, que ha pres la sortida amb uns pneumàtics com els de Verstappen, ha tornat a estar víctima d'una mala parada a boxes a McLaren, quan podia ser el pilot de l'equip més ben classificat. Un fet que sol passar a cada cursa des que es va anunciar el seu pas a Ferrari la propera temporada. El pilot madrileny ha acabat tretzè, enganxat a Sebastian Vettel.

  1. Verstappen (Red Bull Honda)
  2. Hamilton (Mercedes)
  3. Bottas (Mercedes)
  4. Leclerc (Ferrari)
  5. Albon (Red Bull Honda)
  6. Stroll (Racing Point Mercedes)
  7. Hulkenberg (Racing Point Mercedes)
  8. Ocon (Renault)
  9. Norris (McLaren Renault)
  10. Kvyat (Alpha Tauri Honda)
  11. Gasly (Alpha Tauri Honda)
  12. Vettel (Ferrari)
  13. Sainz (McLaren Renault)

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut