Max Verstappen avançant Hamilton al primer revolt (Reuters)
Fórmula 1

Max Verstappen s'imposa a Imola al davant de Lewis Hamilton

La pluja i els accidents han estat els protagonistes d'una cursa caòtica que ha tingut emoció fins al final. Carlos Sainz ha quedat a prop del podi i Fernando Alonso ha sumat els primers punts després d'una sanció a Raikkonen

Francesc RosésActualitzat

Max Verstappen ha obtingut la victòria en un Gran Premi de l'Emília.Romanya en què l'aigua que hi havia sobre la pista ha estat origen de nombrosos incidents. Lewis Hamilton, que ha comès una errada i havia quedat pràcticament fora de cursa, s'ha vist beneficiat per la interrupció de la carrera a causa de l'accident entre Valtteri Bottas i George Russell. Ha pogut estar en la segona sortida, i amb un Mercedes imparable ha passat tots els pilots que tenia davant excepte Verstappen i ha acabat segon.

El pilot de Red Bull ha fet una cursa impressionant i ha aconseguit mitja victòria en el primer viratge, quan ha avançat Hamilton, que fins i tot ha tingut una petita sortida de pista. Ha agafat avantatge al pilot de Mercedes, i fins i tot ha tornat a ocupar el primer lloc quan Hamilton, que s'ha aturat una volta més tard per passar als pneumàtics de sec, ha tornat a la pista.

 

 

Després de l'aturada per bandera vermella, ha estat capaç d'aguantar l'atac de Charles Leclerc i Lando Norris, i ha dominat la darrera part del Gran Premi fins a creuar la línia d'arribada amb un avantatge de 22 segons sobre el pilot anglès. El problema més gran del pilot holandès ha estat una sortida de pista en la volta de reconeixement de la segona part de la carrera, tot i que ha pogut tornar el cotxe sobre l'asfalt i ha mantingut el primer lloc.

Hamilton ha tornat a demostrar que el Mercedes continua sent el monoplaça més ràpid en pista i ha pogut passar del novè lloc que ocupava quan ha començat la segona part de la carrera fins a la segona posició. Amb el seu estil tradicional ha sabut pilotar el seu cotxe i fer avançaments complicats a Carlos Sainz, Charles Leclerc i Lando Norris, en aquest cas a dues voltes del final. Com que, a més a més, ha fet la volta ràpida, supera Verstappen per un sol punt en la classificació del Mundial.

El tercer lloc del podi ha estat per a Lando Norris, un dels herois del cap de setmana. McLaren i el pilot anglès han optat per fer la darrera part de la cursa amb els pneumàtics més tous, i tot i això ha pogut aguantar dos intents d'avançament de Hamilton. Els pilots de Ferrari, amb pneumàtics mitjans més resistents, tampoc han pogut seguir el seu ritme, però han acabat quart, Leclerc, i cinquè, Sainz.

Tant Carlos Sainz com Fernando Alonso han tingut problemes seriosos sobre la pista amb aigua. El pilot de Ferrari ha tingut una sortida de pista en la primera fase que l'ha obligat a remuntar. Alonso, per la seva banda, ja ha comès una errada quan es desplaçava cap a l'engraellat de sortida de la primera cursa.

En la segona no s'ha trobat gens còmode sobre el seu Alpine i sobre aigua, i s'ha vist superat en tot moment pel seu company Esteban Ocon. Malgrat acabar en onzena posició, Fernando Alonso ha ascendit al desè lloc i ha sumat el seu primer punt per una sanció a Kimmi Raikkonen.

Anar al contingut