Max Verstappen sortirà des de la "pole" al GP de Mèxic (EFE)
Fórmula 1

Max Verstappen fa la "pole" del GP de Mèxic de Fórmula 1

Lewis Hamilton ha estat quart i Valtteri Bottas, després de destrossar el frontal del seu Mercedes, ha estat sisè

Oriol Llach EstrellaActualitzat

Max Verstappen dona un cop d'autoritat al GP de Mèxic i s'ha emportat la "pole position" a l'Autòdrom Hermanos Rodríguez. El Red Bull de l'holandès s'ha esmunyit entre els Mercedes que somien amb un Hamilton coronat com a campió del món aquest mateix diumenge i uns Ferrari que només pensen en esguerrar la festa als l'escuderia de l'estrella.

Tot es decidirà a la cursa però, de moment, a la classificació, sorpresa amb la bona actuació de Verstappen i molta feina per resoldre als boxes. Charles Leclerc, com ja havia aconseguit en els tercers lliures, ha demostrat que sap esprémer millor el seu Ferrari que el seu company d'equip Sebastian Vettel que ha acabat tercer mentre que el jove monegasc ha estat segon.

Mala classificació per als Mercedes i és que Lewis Hamilton s'ha hagut de conformar amb un modest quart lloc mentre que Valtteri Bottas ha destrossat el frontal del seu monoplaça quan ha sortit de pista mentre mirava d'esgarrapar unes dècimes que li permetessin millorar la cinquena posició que fruit, de l'accident, ha acabat anant a parar a mans del modest Toro Rosso d'Alex Albon. El finlandès de Mercedes sortirà sisè des de la graella. Carlos Sainz, amb el seu McLaren, sortirà una posició darrere de Bottas.

Aquest cap de setmana Lewis Hamilton tindrà la primera oportunitat de convertir-se matemàticament en campió del món. El pilot de Mercedes buscarà el seu sisè títol mundial a l'Autòdrom Hermanos Rodríguez de Ciutat de Mèxic, un circuit on ja es va coronar campió el 2017 i el 2018. Diverses combinacions de resultats entre Hamilton i Bottas poden donar el triomf al britànic. La clau és que augmenti en 14 punts l'avantatge sobre el finlandès, la qual cosa aconseguirà si guanya amb volta ràpida i el seu company d'equip no puja al podi, si s'imposa sense el punt per volta ràpida i Bottas acaba del quart lloc cap a baix, o amb unes set possibilitats més.

 

Anar al contingut