Valtteri Bottas, al volant del seu Mercedes
Valtteri Bottas, al volant del seu Mercedes
Fórmula 1

Valtteri Bottas, el més ràpid a Losail

L'actual líder de l'F1, Max Verstappen, no serà investigat per haver fet sortir de la pista Hamilton quan aquest intentava avançar-lo a Interlagos

Francesc RosésActualitzat

Valtteri Bottas ha estat el més ràpid en la primera jornada d'entrenaments per al primer Gran Premi de Qatar de Fórmula 1, envoltada d'incerteses i polèmiques.

El pilot de Mercedes ha marcat el millor registre davant Pierre Gasly, Max Verstappen i Lewis Hamilton, els dos pilots que lluiten pel títol.

Cap equip, però, ha mostrat en realitat quines eren les seves cartes, i tot fa pensar que hi haurà igualtat entre els Mercedes i els Red Bull. Com a referència, el segon millor registre que ha obtingut Pierre Gasly en les dues sessions disputades. El pilot francès porta un Alpha Tauri amb motor Honda, molt semblant al dels Red Bull que piloten Max Verstappen i Checo Pérez.

Desestimada la reclamació de Mercedes contra Verstappen i guerra a la roda de premsa

En el circuit de Losail continuaven els comentaris sobre una possible sanció a Max Verstappen per la maniobra que va protagonitzar amb Lewis Hamilton a Sao Paulo. La Federació Internacional, però, ha confirmat que el tema ja havia quedat tancat i que per tant Verstappen es quedarà amb la segona posició en aquella cursa, i amb els 14 punts que porta d'avantatge a Lewis Hamilton en la classificació del Mundial.

També es segueix amb molta atenció la polèmica al voltant de les prestacions que van recobrar inesperadament els Mercedes en la carrera brasilera que va guanyar Lewis Hamilton tot i haver pres la sortida de les dues curses molt endarrerit. Red Bull argumenta que els Mercedes tenen una velocitat màxima molt gran degut a alguna disposició estranya en els alerons i sistema DRS dels monoplaces alemanys, i que estan disposats a lluitar per esclarir-ho.

En la roda de premsa prèvia a la cursa, el cap de Red Bull, Christian Horner, ha atacat Mercedes:

"Entre Red Bull i Mercedes no hi ha relació, hi ha competició. Relació i respecte és diferent. Respectem tot el que han fet Mercedes i Lewis Hamilton, però no necessito anar-me'n a sopar amb ell ni besar-li el cul, potser uns altres sí. L'esport és el principal guanyador d'aquesta lluita, que espero que sigui dura i justa fins al final de la temporada".

En la primera jornada d'entrenaments, Carlos Sainz ha estat desè amb el seu Ferrari, i Fernando Alonso ha deixat el seu Alpine en el dotzè lloc.

Anar al contingut