Motociclisme

Maverick Viñales trenca unilateralment amb l'equip Avintia Blusens i no correrà les tres últimes curses del Mundial

El pilot català Maverick Viñales ha decidit trencar unilateralment el contracte amb l'equip Avintia Blusens al Mundial de Moto3 de motociclisme. Les desavinences amb els propietaris de l'equip les ha fetes públiques el pilot de Roses, quan ha anunciat que ja no faria els entrenaments del Gran Premi de Malàisia i que se'n torna cap a Catalunya.

Actualitzat
El pilot català Maverick Viñales ha decidit trencar unilateralment el contracte amb l'equip Avintia Blusens en el Mundial de Moto3 de motociclisme. Les desavinences amb els propietaris de l'equip les ha fetes públiques el pilot de Roses, quan ha anunciat que ja no faria els entrenaments del Gran Premi de Malàisia i que se'n torna cap a Catalunya. Viñales ja no correrà les tres últimes curses del Mundial. Segon classificat al Mundial de Moto3, el català pretenia quedar lliure per a l'any que ve, tot i que encara li queden dos anys més de contracte.

El pilot català, doncs, no s'ha presentat als primers lliures del GP de Malàisia i avui mateix tornarà cap a casa. La seva absència pràcticament regala el campionat a Sandro Cortese, que amb 255 punts, lidera còmodament la categoria de Moto3. Potser per això l'alemany s'ho ha pres amb tranquil·litat i ha acabat quart, a més d'un segon del pilot més ràpid en aquests primers lliures, que ha estat Jonas Folger. En la segona sessió de lliures, Folger ha tornat a ser el més ràpid davant de Cortese i Khairuddin. Àlex Rins ha estat novè, Àlex Márquez, dotzè, i Isaac Viñales, 21è.

Àngel Viñales: "No ha quedat més remei que prendre aquesta decisió"


El pare del pilot Maverick Viñales, Àngel, ha assegurat en declaracions a Efe que després d'una sèrie de reunions que han mantingut amb l'equip Blusens Avintia, amb el qual el seu fill disputava el Mundial de Moto3, que com "no s'ha arribat a cap acord amb l'equip, hem decidit deixar-ho".

Amb gest seriós i només sortir d'una reunió amb el màxim responsable de l'organització del campionat, l'espanyol Carmelo Ezpeleta, de la qual no van voler comentar res, Àngel Viñales, amb el seu fill al costat, ha explicat els motius d'aquesta decisió "Tots ho heu vist en les últimes carreres, la situació no era bona i, a més, no havia solucions, de manera que, al final, no ha quedat més remei que adoptar aquesta decisió", ha dit.

Ricard Jové critica la decisió de Viñales

El director general de l'equip Aventia Blusens i mànager de Viñales, Ricard Jové, ha reconegut que ells volien una solució amistosa i que el de Roses ha tensat la corda amb aquesta decisió unilateral. "Aquest any ha guanyat cinc curses i ha fet set podis amb el mateix equip. Per què aquest canvi? És difícil d'entendre-ho quan es tenen 17 anys i et penses que ets el millor pilot del món. La situació no és bona, ni és la millor per a ell ni per a nosaltres, per al campionat, per a ningú. I penso que no ha estat una opció intel·ligent", ha explicat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut