Maverick Viñales ha guanyat la cursa del GP de l'Emília-Romanya (EFE)
MotoGP

Maverick Viñales s'imposa a la cursa del GP de l'Emília-Romanya de MotoGP

Xavier Bonastre i ThióActualitzat

Maverick Viñales ha aconseguit la primera victòria de la temporada en una cursa en la que partia del primer lloc, després d'haver estat el més ràpid a la sessió de classificació. La setmana passada va quedar 6è en el mateix escenari del circuit de Marco Simoncelli de Misano i aquest diumenge s'ha tret l'espina al Gran Premi d'Emilia Romanya. En les primeres voltes, moltes caigudes, com la d'Aleix Espargaró, que ha arrossegat el vencedor de la prova de la setmana passada, l'italià Franco Morbidelli o la del sudafricà Brad Binder o de l'italià Valentino Rossi. "Il Dottore" ha tornat a la cursa, però finalment ha acabat plegant.

Viñales ha vist com a la 5a volta, Pecco Bagnaia el superava i enfilava cap a la victòria sense que l'empordanès pogués evitar-ho. Però l'italià, que estava fent una autèntica exhibició, ha perdut adherència incomprensiblement quan estava a 7 voltes de la seva primera victòria a la categoria de Moto GP, i ha anat a terra. Això ha ofert la victòria en safata a Viñales que no ha desaprofitat l'oportunitat. La batalla pel segon lloc ha estat molt aferrissada entre Pol Espargaró, Fabio Quartararo i Joan Mir. El mallorquí, que ha fet una cursa des del darrera, ha estat capaç de superar el granollerí i el francès i aconseguir brillantment la segona plaça. Quartararo ha entrat tercer, però ha estat penalitzat amb 3 segons per excedir els límits del circuit 4 vegades. Això ha permès Pol Espargaró acabar en el tercer calaix del podi, per segon cop aquesta temporada, després d'haver-ho fet al Gran Premi d'Styria, a Austria.

L'italià Andrea Dovizioso, que ha acabat avui 8è, manté el liderat del mundial amb 84 punts, un més que Quartaro i Viñales. En la quarta plaça està Joan Mir, amb 80.

El pròxim Gran Premi serà diumenge que ve, al Circuit de Catalunya-Barcelona.

 

 

Anar al contingut