Maverick Viñales celebra la seva primera victòria amb Yamaha (EFE)
MotoGP

Maverick Viñales presenta la seva candidatura al títol de MotoGP després del seu debut victoriós amb Yamaha

Després de ser el més ràpid en els entrenaments de pretemporada, el pilot empordanès va confirmar el seu bon rendiment amb un recital de pilotatge que l'inclou entre els favorits en la lluita pel campionat

Xavier GuillénActualitzat

Maverick Viñales té fusta de campió i no ha trigat gaire a demostrar-ho. Com a mínim, ja és el primer líder del Mundial de MotoGP després de la victòria en el Gran Premi de Qatar. Márquez, Lorenzo i companyia ja saben com les gasta.

La primera cursa del pilot de Roses amb Yamaha ha acabat dalt del podi, al costat de Dovizioso i del seu company d'equip Valentino Rossi. Durant la pretemporada, Viñales s'havia mostrat com el més ràpid de la graella. Ahir, al circuit de Losail, també ho va ser. L'empordanès ha presentat candidatura ferma al títol mundial.

Viñales va fer un recital de pilotatge. Va fer avançaments molt arriscats, també va deixar enrere Marc Márquez i, al final, va saber controlar Dovizioso en l'última volta. Ha debutat amb Yamaha i ha vençut com va fer en el seu dia Valentino Rossi. Maverick va competir com si fos un campió consagrat en la categoria reina en una carrera força complicada.

"Han sigut unes condicions molt difícils, no he pogut fer el meu ritme normal de cursa, però content. Hem fet el ritme que ha calgut per guanyar la cursa, així que realment estic molt content amb l'equip i hem fet un bon treball. És important sortir d'aquí amb bones expectatives i anar a l'Argentina amb la màxima motivació", va explicar Maverick.

Al començament es va aturar la sortida per culpa de la pluja. Ell es va quedar a la graella, mentre al seu voltant els nervis jugaven males passades. Per exemple a Márquez, que canviava el pneumàtic davanter, i això el va condemnar a la quarta plaça. "Ens ha penalitzat molt a la cursa perquè pensàvem que seria més segur però el que ha fet és que el neumàtic s'ha destrossat al cap de quatre o cinc voltes i he anat tota la cursa patint amb la roda de davant", va revelar el Tro de Cervera.

En la sortida no es va posar nerviós, Lorenzo sí, anava fora amb la Ducati. Viñales va remuntar a poc a poc i va guanyar. Al podi el van acompanyar Dovizioso i Rossi. L'excampió del món de Moto3 busca el seu segon títol, ara en MotoGP. En una carrera plena de caigudes, com les de Iannone, Crutchlow o Zarco quan era líder, van brillar pilots com Aleix Espargaró i Àlex Rins. Espargaró va acabar sisè amb l'Aprilia, darrere de Dani Pedrosa, i Rins va ser novè en la seva primera cursa a la cilindrada reina.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut