Maverick Viñales, el més ràpid entre els favorits
Maverick Viñales, el més ràpid entre els favorits
MotoGP

Maverick Viñales marca el millor temps del primer dia d'entrenaments del GP de l'Argentina

El pilot català de Yamaha ha superat en la classificació provisional Marc Márquez i Karel Abraham. Davant de les previsions de pluja per la tercera sessió de lliures, els temps d'aquest primer dia de feina poden ser especialment importants

Actualitzat

Maverick Viñales (Yamaha) lidera els entrenaments lliures del Gran Premi de l'Argentina de MotoGP després de les dues sessions disputades aquest divendres al circuit de Termas de Río Hondo. El de Roses ha superat en poc més de tres dècimes Marc Márquez (Repsol Honda) i, en poc més de quatre, el txec Karel Abraham (Ducati Desmosedici).

A la sessió de la tarda, Cal Crutchlow (Honda) ha estat el primer d'entre els favorits a batre els temps del matí. Poc després ha estat el cerverí Márquez qui ha passat a dominar. Unes voltes més tard, el seu company Dani Pedrosa ha patit una caiguda sense conseqüències. En els minuts finals, Viñales ha recuperat l'hegemonia que manté des de la pretemporada.

Un altre dels fets destacats d'aquest primer dia d'entrenaments és la mala classificació de Valentino Rossi (Yamaha), setzè, i Jorge Lorenzo (Ducati Desmosedici), divuitè. Si es confirmen les previsions de pluja per la tercera sessió de lliures, on no es millorarien els temps, això condemnaria els pilots a jugar-se una de les dues places per la Q2 amb altres dos pesos pesants com Pedrosa, tretzè, i Andrea Dovizioso, catorzè. Pel que fa a la resta de catalans, Aleix Espargaró (Aprilia) ha marcat el novè millor temps; Tito Rabat, (Honda) el dinovè; Àlex Rins, (Suzuki) el vintè, i Pol Espargaró (KTM), el vint-i-unè.

Franco Morbidelli (Estrella Galícia 0,0 Kalex) ha estat el millor a Moto2. L'italià ha superat l'alemany Marcel Schrotter (Suter) i el japonès Takaaki Nakagami (Kalex). Àlex Márquez (Estrella Galícia 0,0 Kalex) ha estat sisè; Xavier Vierge, (Tech3) novè; Àxel Pons, (Kalex) dotzè; Isaac Viñales (Kalex), setzè, i Edgar Pons (Kalex), divuitè.

A Moto3, el mallorquí Joan Mir (Honda) ha marcat el millor temps de cada una de les dues sessions d'aquest divendres. Dos italians el segueixen a la classificació provisional, Romano Fenati (Honda) i Nicolo Bulega (KTM). L'argentí resident a Barcelona Gabriel Rodrigo (KTM) no ha pogut millorar el seu temps del matí, el segon més ràpid, i ha acabat en la posició 22. El gironí Albert Arenas (Mahindra) ha estat el vint-i-cinquè.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut