Maverick Viñales
Maverick Viñales ha guanyat les dues primeres curses i és el líder destacat de MotoGP (EFE)
Motor

Maverick Viñales es fa gran al GP de l'Argentina en una cursa nefasta per a la resta de favorits

Rossi i Crutchlow completen el podi d'una prova que ha fet anar per terra Márquez, Pedrosa, Lorenzo i Dovizioso

Actualitzat

Maverick Viñales ja és una realitat d'allò més ferma entre els candidats al títol de MotoGP d'aquest 2017. El pilot empordanès ha fet el dos de dos al Gran Premi de l'Argentina, una fita que mai havia aconseguit cap pilot de Yamaha, ni tan sols Valentino Rossi ni Jorge Lorenzo quan han estat campions del món.

Per ara, Rossi sembla l'únic que se li acosta en la general. L'italià ha estat segon, i Cal Crutchlow ha estat el tercer al podi.

Ha estat una cursa molt accidentada precisament per als favorits habituals. Tot i que durant tot el diumenge el temps ha respectat les curses, els pilots s'han trobat incòmodes amb l'estat de la pista, i això ha provocat molts dubtes a l'hora de triar els pneumàtics. Crutchlow ha estat l'únic que ha acabat la cursa havent posat la goma dura al davant.

Marc Márquez ha caigut entrant en la volta 3, després d'una sortida imponent i una estirada que en dos girs l'havia distanciat a un segon i mig del segon, el mateix Crutchlow, i tot indicava que es passejaria fins a la primera victòria de l'any. El seu company, Dani Pedrosa, ha patinat en el mateix revolt, el 2, nou voltes després.

Àlex Rins s'ha retirat en la 10, en no haver-se recuperat bé d'una caiguda. En la 13, Aleix Espargaró ha relliscat i ha fet caure Andrea Dovizioso amb ell. Tot això, sense comptar que Jorge Lorenzo ni tan sols ha competit: ha anat per terra després del primer revolt, així que només ha rodat uns segons. Andrea Iannone, amb qui ha tingut el toc que l'ha fet caure, no s'ha pogut recuperar del tot i ha acabat 16è, l'últim del supervivents d'una jornada que molts equips voldran oblidar.

Dos catalans més han acabat la cursa a Termas de Río Hondo: Tito Rabat ha arribat en el 12è lloc, i Pol Espargaró, en el 14è.

Amb tants noms importants sense puntuar, el lideratge de Viñales en el campionat ja és sòlid quan només se n'han disputat dues proves. Té 50 punts, i el segueixen Rossi (36) i Dovizioso (20). D'ara en endavant, a Márquez (13), Lorenzo (5) i Pedrosa (11) els espera una bona remuntada.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut