Maverick Viñales, en una imatge de la seva estrena amb Aprilia (EFE)
Motociclisme

Maverick Viñales, el més ràpid en els lliures del GP de San Marino

El pilot de Roses, en la que serà la seva segona cursa amb Aprilia, ha superat l'actual campió del món de Moto GP, el mallorquí Joan Mir, i l'italià Pecco Bagnaia

Xavier Bonastre i ThióActualitzat

La pluja ha estat la gran protagonista en els últims 10 minuts de la primera sessió d'entrenaments lliures de Moto GP del Gran Premi de San Marino, que es disputa aquest cap de setmana al circuit Marco Simoncelli de Misano, a Itàlia. El pilot de Roses Maverick Viñales ha estat el més ràpid, amb una volta feta en 1:32:666, registre aconseguit abans de l'aparició de la pluja. El nou referent d'Aprilia, en la que tot just serà la segona cursa que disputarà amb el seu nou equip, ha superat el mallorquí Joan Mir, l'actual campió mundial de la categoria, de 8 centèsimes. L'italià Francesco Pecco Bagnaia ha acabat tercer.

Àlex Rins ha estat el cinquè, Pol Espargaró, sisè, i el líder del Mundial, el francès Fabio Quartararo, setè. Marc Márquez ha estat el novè, a 43 centèsimes de Viñales.

 Poc abans de començar la segona sessió de lliures, ha plogut novament amb intensitat i això ha deixat l'asfalt completament anegat. Per descomptat no hi ha hagt possibilitat d'acostar-se als temps marcats a la primera sessió. Els registres han estat sensiblement més lents; més de 10 segons de mitjana. El francès Johan Zarco, especialista en mullat, ha estat el més ràpid a la segona tanda amb un temps d'1:42:097. El valencià Iker Lecuona ha caigut espectacularment, però en principi sense conseqüències importants. 

 

 Dennis Foggia, el més ràpid en Moto-3

   L'italià Dennis Foggia ha marcat el millor temps del dia en la categoria petita amb un registre d'1:42:009, aconseguit en la primera sessió. El líder del mundial, el murcià Pedro Acosta, ha intentat infructuosament millorar el registre de Foggia. S'ha quedat molt a prop, a només 13 mil·lèsimes.

 

Thomas Luthi domina en Moto-2

  En Moto2 les dues session s'ha fet íntegrament sobre mullat. Al matí el més ràpid ha estat el suís Thomas Luthi, mentre que en la segona sessió, a migdia, el millor ha estat l'italià Marco Bezzechi. Al final només els han separat 28 mil·lèsimes en favor de Luthi. No ha sabut sortir-se'n de les complicades condicions el líder del mundial, l'australià Remy Gardner ha acabat en una discretíssima 22a posició, per davant, això sí, del seu gran rival pel títol mundal, el madrileny Raúl Fernández, que ha estat el 25è.

  

Anar al contingut