Tenis

Mauresmo remunta contra Henin i suma el seu primer títol a Wimbledon

La francesa Amélie Mauresmo s'ha proclamat campiona del torneig de tenis de Wimbledon, en derrotar en la final la belga Justine Henin-Hardenne en tres sets. La tenista belga s'ha avançat en el marcador amb un contundent 6-2 al seu favor en la primera mànega, però a partir del segon set ha començat a dominar el matx i s'ha endut les dues últimes mànegues per 6-3 i 6-4. És el segon títol de Grand Slam per a l'actual número 1 del món, després de l'aconseguit a principis d'any a l'Open d'Austràlia.

Actualitzat

Amélie Mauresmo es consolida al capdavant de la classificació mundial de tenistes en categoria femenina. La francesa ha sumat el seu primer títol a Wimbledon, després de remuntar un marcador advers contra la belga Justine Henin-Hardenne. La tenista valona, que ha començat dominant amb claredat i s'ha endut la primera mànega del matx per un clar 6-2, volia aconseguir l'únic Grand Slam que no té a les seves vitrines.

Henin-Hardenne, actual número 3 del món, compta entre els seus 24 títols individuals amb tres Roland Garros, un Open USA i un Open d'Austràlia. De moment, Wimbledon se li continua resistint i amb la derrota davant Mauresmo ja van dues finals perdudes sobre l'herba londinenca, després de la derrota de l'any 2001 davant la nord-americana Venus Williams.

A Mauresmo, en canvi, la glòria se li ha resistit durant anys, però sembla que el 2006 ha decidit recompensar tants esforços amb els millors resultats de la seva carrera. A començaments d'any, la jugadora francesa ja va aconseguir, també davant Henin, el seu primer Grand Slam a Austràlia. En aquella ocasió, Mauresmo es va veure beneficiada per la retirada per lesió de la seva rival. Ara, a Wimbledon l'ha guanyat sobre la pista i remuntant un marcador advers.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut