Matthijs de Ligt, capità de l'Ajax (EFE)
Futbol internacional

Matthijs de Ligt es converteix en el futbolista més jove guardonat amb la Bota d'Or holandesa

El capità de l'Ajax, de només 19 anys, ha estat premiat com el millor jugador de la temporada a Holanda al davant de Luuk de Jong, davanter del PSV, i del serbi Dusan Tadic

Actualitzat

El capità de l'Ajax, Matthijs de Ligt, ha guanyat aquest divendres la Bota d'Or neerlandesa i s'ha convertit, amb 19 anys, en el jugador més jove que rep el premi que reconeix el millor jugador de la temporada a Holanda.

"Això és bo per als llibres d'història i estic orgullós", ha assegurat després de conquerir aquesta temporada l'Eredivisie i la Copa d'Holanda.

La cursa per la Bota d'Or ha estat molt competida fins a l'últim moment entre De Ligt i Luuk de Jong, però el bon partit del central de l'Ajax en l'última jornada davant el De Graafschap i el discret partit del golejador del PSV Eindhoven contra l'Heracles ha decantat la balança en favor del primer.

D'aquesta manera, Luuk de Jong s'ha hagut de conformar amb la Bota de Plata, mentre que el davanter serbi de l'Ajax Dusan Tadic s'ha emportat la Bota de Bronze.

La Bota d'Or és un guardó atorgat pel diari "De Telegraaf" i ha estat rebut per jugadors com Johan Cruyff, Frank Rijkaard, Ronald Koeman, Romario, Ronald de Boer i Luis Suárez, entre d'altres.

"És una bona llista de noms. El fet que hagin guanyat aquest premi és una motivació addicional perquè jo també aconsegueixi tot el possible en la meva carrera", ha explicat.

La gala de lliurament dels premis se celebrarà el setembre i el central de l'Ajax hi coincidirà amb el seu encara company Frenkie de Jong, que recollirà el guardó al millor talent de l'any i que jugarà la propera temporada al Futbol Club Barcelona.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut