Chris Froome, en el lloc més alt del podi, flanquejat per Nibali i Zakarin (EFE)
Ciclisme

Matteo Trentin guanya l'etapa final i Chris Froome es corona com a guanyador de la Vuelta

El ciclista britànic completa el llegendari doblet Tour-Vuelta en una mateixa temporada en la ronda final de Contador

Actualitzat

L'última etapa de la Vuelta a Espanya, com era de preveure, no ha implicat canvis en la classificació general. Chris Froome s'ha coronat per primera vegada campió de la ronda espanyola al final d'una etapa que s'ha decidit a l'esprint i que s'ha emportat Matteo Trentin. El corredor italià del Quick Step ha assolit d'aquesta manera la seva quarta victòria d'etapa.

La Vuelta-2017 també ha servit com a comiat d'Alberto Contador, que penja la bici als 34 anys amb un impressionant bagatge: 2 Tours, 2 Giros i 3 Vueltas... i també 2 anys de sanció per dopatge. Amb les seves llums i ombres, la victòria a l'etapa de l'Angliru ha servit per acomiadar un dels grans del ciclisme dels últims anys. 

El doblet de Froome

Però el triomfador indiscutible és Chris Froome, el primer corredor anglès que guanya la Vuelta. El cap de files de l'Sky ha aconseguit un meritori doblet, ja que aquesta mateixa temporada ja havia guanyat el Tour de França. És tot just el tercer ciclista a guanyar les dues rondes en un mateix any darrere de Jacques Anquetil (1963) i Bernard Hinault (1978).

Froome, de 32 anys i quatre vegades guanyador del Tour, inscriu per primera vegada el seu nom en el llistat de guanyadors de la Vuelta, un fet que havia perseguit sense èxit, obtenint fins ara tres segons llocs (2011, 2014 i 2016). Succeeix en el palmarès a Nairo Quintana i es veu acompanyat en el podi per Vincenzo Nibali (Bahrain) i Ilnur Zakarin (Katusha).

  

ARXIVAT A:
La Vuelta
Anar al contingut