Futbol Internacional

Mata dóna un agònic triomf al Chelsea contra el Wigan a Stamford Bridge (2-1)

El Chelsea ha hagut de patir per derrotar el Wigan a Stamford Bridge. Després d'una primera part ensopida i sense gols, el pròxim rival del Barça en les semifinals de la Champions s'ha avançat amb un gol polèmic d'Ivanovic en el minut 62, que ha marcat en una posició de clar fora de joc. Diamé, a vuit minuts del final, ha fet l'empat a un però Mata, ja en temps de descompte, ha donat un agònic triomf als "blues", tot i que també es trobava en posició antireglamentària.

Fins a set canvis ha fet Roberto Di Matteo en l'onze titular del Chelsea per rebre el Wigan respecte a l'equip que va derrotar el Benfica dimecres passat a Stamford Bridge. Amb John Terry fora de la convocatòria per una fissura enuna costella, Gary Cahill ha fet parella de centrals amb el brasiler David Luíz.

Contra un rival que lluita per evitar el descens, els "blues" han portat la iniciativa i han tingut les millors ocasions per avançar-se en el marcador, però s'han topat amb un inspirat Al Habsi, el porter del Wigan, que amb les seves parades ha evitat que el Chelsea marqués algun gol abans del descans.

Triomf agònic i polèmic

Drogba, el jugador més incisiu dels primers 45 minuts, s'ha tornat a topar amb Al Habsi a l'inici de la segona part. El gol dels locals només semblava qüestió de temps i ha acabat arribant en el minut 62 en una jugada molt polèmica. Ivanovic, en una posició de clar fora de joc, ha fet l'1 a 0, un gol molt protestat pels jugadors entrenats pel català Robert Martínez. Unes protestes que no han servit absolutament de res.

La resposta del Wigan ha estat imminent, i, en la jugada següent, Ivanovic, sota els pals, ha evitat l'empat a un. En el tram final, Di Matteo ha donat entrada a Fernando Torres en busca de la sentència definitiva, però el que ha arribat de forma sorprenent ha estat l'empat visitant. L'ex del Rayo Diamé, en el minut 82, ha sorprès Cech amb un xut potent i ha deixat el públic de Stamford Bridge amb un pam de nas.

Quan la igualada ja semblava definitiva, en el temps de descompte, el Chelsea s'ha acabat emportant un triomf agònic. Torres ha estavellat una volea al pal i Mata, també en posició antireglamentària, ha aprofitat el refús per marcar el definitiu 2 a 1 amb una mica d'incertesa. El pròxim rival del Barça en les semifinals de la Champions ha sumat una victòria poc convincent que encara el manté lluny dels quatre primers classificats. Per la seva banda, el Wigan, amb aquesta derrota, seguirà una jornada més en zona de descens.