Javier Mascherano, declarant a l'Audiència de Barcelona (EFE)
Futbol

Mascherano, condemnat a un any de presó per frau fiscal, demana que li canviïn la pena per una multa

El defensa del Barça, que ha rebut a més una sanció de 800.000 euros, ha demanat canviar la pena de presó per una multa suplementària. Si no fos així, l'ingrés a presó pot ser suspès igualment per falta d'antecedents.

Actualitzat

Javier Mascherano ha acceptat una condemna d'un any de presó per haver defraudat 1,5 milions d'euros a Hisenda i ha demanat a l'Audiència de Barcelona que li suspengui la pena de presó o l'hi substitueixi per una multa de 21.600 euros.

La secció vuitena de l'Audiència de Barcelona ha condemnat el jugador a un any de presó en un judici que ha durat amb prou feines deu minuts i en què Mascherano ha acceptat l'any de presó que va pactar amb la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat, després de tornar a Hisenda la suma defraudada.

La sentència condemna Mascherano a un any de presó per dos delictes contra la Hisenda pública en els exercicis dels anys 2011 i 2012 i li imposa una multa de 815.000 euros, a més de la prohibició d'obtenir subvencions públiques i incentius fiscals mentre duri la pena.

La defensa de Mascherano ha demanat al tribunal que li substitueixi la pena de presó imposada per una altra multa de 21.600 euros i, si no és així, que se li suspengui l'ingrés a la presó, una mesura que els tribunals solen concedir si no hi ha antecedents, com és el cas.

S'explica a les xarxes socials

Paral·lelament, un cop ha encarrilat el seu contenciós amb la justícia, el jugador del Barça ha publicat una carta oberta als seus comptes a les xarxes socials en què explica la seva versió dels fets. El defensa argentí del Barça indica que va fer cas en tot moment dels seus assessors, convençut que totes les operacions s'emmarcaven dins la legalitat. En l'escrit, Mascherano es reserva el dret d'emprendre accions legals contra els qui el van assessorar.

   

 

 

Anar al contingut