Taison ha acabat expulsat després d'encarar-se amb els aficionats que li dedicaven insults racistes (Reuters)
Futbol internacional

Marxa expulsat entre llàgrimes després d'encarar-se amb els aficionats que li dedicaven insults racistes

Al jugador brasiler del Xakhtar Donetsk, Taison, se li va acabar la paciència després de rebre tota mena d'insults durant tot el partit

Actualitzat

Aquest dilluns el món del futbol s'ha llevat colpit per un nou capítol de racisme als terrenys de joc. Va ser aquest diumenge a la màxima categoria del futbol ucraïnès, en el duel entre el Xakhtar Donetsk i el Dinamo de Kíev.

A les acaballes del partit, al jugador brasiler de l'equip amfitrió Taison, cansat de sentir tota mena d'insults pel color de la seva pell, se li va acabar la paciència i es va encarar amb els aficionats i va xutar la pilota amb molta ràbia cap al sector de la grada d'on provenien els crits.

L'àrbitre no s'ho va pensar dues vegades i va ensenyar la targeta vermella al jugador, que va abandonar el terreny de joc plorant d'impotència. Instants després, el col·legiat va aturar el partit i va demanar que s'enviés un missatge per megafonia per posar punt final als insults per part dels aficionats del Dinamo de Kíev.

En reprendre's el joc, l'àrbitre es va refermar en la seva decisió i va enviar Taison cap als vestidors mentre jugadors de tots dos equips l'abraçaven i miraven d'animar el desconsolat futbolista.

Posteriorment, el jugador ha penjat un missatge a les xarxes socials on deixa clar que no se'n penedeix:

"M'encanta la meva raça, lluito pel color, ho faig per nosaltres, per amor... Mai no callaré davant d'un acte tan inhumà i menyspreable! Les meves llàgrimes eren d'indignació, rebuig i indefensió, impotència que en aquell moment no podia fer res! Però m'han ensenyat que hem de ser forts i a lluitar! Lluitem pels nostres drets i per la igualtat! El meu paper és lluitar, treure pit, aixecar el cap i seguir lluitant sempre! En una societat racista, no n'hi ha prou amb no ser racistes, hem de ser antiracistes! El futbol necessita més respecte, el món necessita més respecte! Gràcies a tots pels missatges de suport. Seguim la lluita."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

" Amo minha raça, luto pela cor, o que quer que eu faça é por nós, por amor... " Jamais irei me calar diante de um ato tão desumano e desprezível ! Minhas lágrimas foram de indignação, de repúdio e de impotência, impotência por não poder fazer nada naquele momento ! Mas somos ensinados desde muito cedo a sermos fortes e a lutar ! Lutar pelos nossos direitos e por igualdade ! O meu papel é lutar , bater no peito , erguer a cabeça e seguir lutando sempre ! ✊🏿 Em uma sociedade racista, não basta não ser racista, precisamos ser antirracista ! O futebol precisa de mais respeito, o mundo precisa de mais respeito ! Obrigada a todos pelas mensagens de apoio ! Seguimos a luta ...✊🏿 Net rasizmu

A post shared by Taison Barcellos Freda (@taisonfreda7) on

 

 

Anar al contingut