Futbol

Marxa a l'Argentina per Maradona: "No va morir, el van matar"

Seguidors i familiars de l'astre argentí s'han manifestat al mític Obelisc de Buenos Aires per exigir justícia per la mort del seu ídol

Redacció Esport3Actualitzat

Milers de seguidors de Diego Armando Maradona s'han concentrat a l'Obelisc de Buenos Aires per reclamar justícia per a l'astre argentí sota la consigna "Justícia per a Diego. No va morir, el van matar". La mort del "10" està sent objecte d'una investigació per determinar si va existir alguna negligència entorn de la seva assistència mèdica.

Dalma i Gianinna Maradona, filles de l'exfutbolista, i Claudia Villafañe, dona de Maradona entre el 1989 i el 2003, també han participat en la concentració, tot i que han hagut de marxar a causa de les aglomeracions que ha causat la seva presència entre els seguidors de Maradona.

Claudia Villafañe, dona de Maradona durant 14 anys, durant la concentració (Efe)

Durant la mobilització, els fans han cridat càntics contra Matías Morla, qui va ser l'advocat de Maradona, a qui consideren culpable de la seva  mort. Dalma i Gianinna Maradona també l'acusen de la mort del seu pare, juntament amb el neurocirurgià Leopoldo Luque, assenyalat com el metge de capçalera. Els altres investigats per la justícia argentina són la psiquiatra Agustina Cosachov, el psicòleg Carlos Díaz, la metgessa Nancy Forlini, el coordinador d'infermers Mariano Perroni i els infermers Ricardo Almirón i Dahiana Gisela Madrid.

La justícia argentina ha creat una junta mèdica que analitzarà, durant dues o tres setmanes, si els investigats van realitzar "una atenció mèdica deficient".

La mort de Maradona

Maradona, de 60 anys, va ser ingressat en una clínica de la ciutat de La Plata el 2 de novembre del 2020 per un quadre d'anèmia i deshidratació, i un dia després va ser traslladat a un sanatori de la localitat d'Olivera, a la província de Buenos Aires, on va ser operat d'un hematoma subdural. L'11 de novembre va rebre l'alta mèdica, però amb un internament domiciliari per seguir sota tractament, sobretot per un "quadre d'addicció" a l'alcohol.

El 25 de novembre va morir, segons l'autòpsia "com a conseqüència d'un edema agut de pulmó secundari a una insuficiència cardíaca crònica reaguditzada" .També van descobrir en el seu cor una "miocardiopatia dilatada". El desembre passat, l'informe toxicològic va revelar que no hi havia ni alcohol ni drogues il·legals en el cos de l'astre a l'hora del seu decés, però sí presència de diversos medicaments per tractar la seva salut física i mental.

 

ARXIVAT A:
Maradona
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut