Atletisme

Marta Domínguez nega que la Guàrdia Civil hagi trobat substàncies dopants a casa seva

En una entrevista a l'agència EFE, Marta Domínguez diu que no ha traficat mai amb substàncies dopants i que no es pot fer mal a la seva imatge i honor amb acusacions infundades. L'atleta assegura que, durant l'escorcoll, la Guàrdia Civil no va trobar substàncies prohibides a casa seva. És més, diu que els que la coneixen saben que no posaria en risc la salut dels seus companys. I es pregunta si hi ha alguna acusació més greu per a algú que ha dedicat la seva vida a l'esport.

Actualitzat
Què ha de dir sobre la seva implicació en l'"operació Llebrer" i el seu possible paper com a subministradora de substàncies dopants a altres esportistes?
Marta Domínguez: Qui es pot creure que jo traficava amb substàncies dopants? Per descomptat que mai he traficat amb substàncies dopants. No es pot fer mal a la meva imatge i el meu honor llançant aquestes acusacions infundades sobre mi. Fins aquest moment ningú m'ha dit quines proves tenen contra mi, és més, després de vuit mesos d'investigacions, dijous al matí la Guàrdia Civil em va informar que jo era simplement un testimoni en aquest procediment. Qui i per què va decidir que deixava de ser testimoni per ser acusada d'un delicte, si a casa no hi havia cap substància prohibida? En aquests moments només em queda confiar que la jutge analitzi fredament tot el cas i que posi fi a tot això.

És cert que la Guàrdia Civil va localitzar a casa substàncies dopants?
Vull desmentir rotundament que a casa meva s'hagi trobat alguna substància prohibida. Quan la Guàrdia Civil va demanar d'entrar a casa meva per escorcollar-la, en tot moment vaig mostrar la meva col·laboració. Durant més de quatre hores, diversos guàrdies civils van estar inspeccionant el meu domicili i no van trobar cap rastre de tractaments dopants. Totes les notícies aparegudes a la premsa en sentit contrari són radicalment falses.

Què en pensa dels càrrecs que s'imputen al seu entrenador?
No conec aquests càrrecs però confio plenament que podrà demostrar la seva innocència.

Què li sembla la decisió de la Federació Espanyola de suspendre-la provisionalment del seu càrrec com a vicepresidenta?
És una decisió interna de la Federació i he de respectar-la, però en qualsevol cas en aquests moments el que més em preocupa és que la jutge m'escolti i pugui demostrar que mai he traficat amb substàncies prohibides.

Què li sembla que la Federació estudiï retirar els seus títols i marques? Entén que es dubti de la netedat de la seva carrera?
En aquests moments ho entenc tot però no comprenc res. A mi no se m'està acusant de dopatge, sinó d'una cosa més greu: de traficar amb substàncies prohibides, de danyar la salut dels meus companys i de posar en greu risc la seva vida venent-los productes dopants, se m'està acusant de fer una veritable fortuna a costa de la salut dels meus companys. Hi ha una acusació més greu que aquesta per a una persona que ha fet de l'esport la seva vida?
Crec que el primer, abans de prendre qualsevol decisió, és que em deixin defensar, que coneguin la meva versió dels fets, però qui primer ha de conèixer-la és la jutge.

Ha tingut algun contacte des de dijous passat amb directius de la Federació o altres organismes esportius? Pensa trucar a José María Odriozola per donar explicacions?
En aquest moment les primeres explicacions han de ser a la jutge. Explicar la meva veritat, perquè aquesta és la millor manera de donar explicacions a tot el món.

Com es troba anímicament i físicament?
Sempre he estat una lluitadora i continuaré lluitant. Estic perplexa quan llegeixo algunes de les coses que es diuen. Hi ha gent que fins i tot pensa que m'estic amagant i no surto de casa per aquest motiu, quan la veritat és que necessito guardar cinc dies de repòs absolut després d'unes proves que em van fer divendres pel meu embaràs.

Vol dir alguna cosa a les persones que l'han defensat aquests dies?
Vull agrair totes les mostres de suport que estic rebent, sobretot dels meus veïns, de la meva família, dels meus companys, tots els que em coneixen saben que mai he traficat amb substàncies prohibides i per això em transmeten tot el seu suport. En aquests moments tan durs és important saber que tots els que em coneixen de veritat m'estan donant suport.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut