Márquez i Rossi surten al pas en favor dels pilots afectats per la mateixa lesió (Reuters)
MotoGP

Márquez i Rossi sospiten que els canvis a les motos de 2015 podrien ser la causa de tantes lesions al braç dels pilots

Quatre pilots de quatre escuderies diferents afectats per la mateixa lesió en només quatre mesos de competició fa saltar totes les alarmes

Actualitzat

Marc Márquez i Valentino Rossi, en declaracions la revista "Autosport, apunten que l'increment dels problemes al braç que tants pilots estan tenint aquesta temporada podria estar relacionat amb les modificacions de les motocicletes de la present temporada.

Una paraula maleïda ha ressonat al pàdoc des que va començar el campionat el mes de març, síndrome compartimental. El cas més sonat va ser el de Dani Pedrosa que, arran de la gravetat de la lesió, no va poder competir ni a Austin, ni a l'Argentina ni a Jerez. Darrera seu han enfilat el camí cap al quiròfan Pol Espargaró i Héctor Barberá, en Moto GP, i Àlex Rins, en Moto2.

Marc Márquez apunta cap a la potència dels motors i la consistència dels pneumàtics com a factors que podrien influir-hi, "com que amb aquestes motos pots anar realment molt de pressa, pressiones més i més i de vegades acabes forçant massa". El tro de Cervera confessa que ell també està començant a sentir molèsties, "l'any passat no vaig sentir cap problema, i, en canvi, aquest any estic tenint algunes sensacions dolentes".

Rossi, per la seva banda, considera que els frens també hi podrien influir, "la pressió que sents als braços aquest any al moment de frenar és molt forta".

A meitat de la temporada el balanç d'afectats pel mateix tipus de lesió comença a ser preocupant i dos campions del món passen la pilota cap a la Federació Internacional de Motociclisme i reclamen entre línies canvis a la normativa de cara a la pròxima temporada.

Anar al contingut