Motociclisme

Márquez és sancionat per la direcció de la cursa i sortirà l'últim al Gran Premi d'Austràlia

Marc Márquez ha rebut un bon revés en les seves aspiracions de lluitar pel títol mundial de Moto2. El pilot cerverí sortirà l'últim al Gran Premi d'Austràlia d'aquest diumenge després de ser penalitzat amb un minut de sanció per la direcció de la cursa per no abaixar el ritme amb les banderes de quadres en pista. En l'intent desesperat per rebaixar els seus registres, Márquez ha envestit el tailandès Rattapark Wilairot i tots dos pilots han anat per terra. L'equip del català ha presentat un recurs però ja ha estat rebutjat. Per la seva banda, Casey Stoner està decidit a sentenciar el títol mundial de MotoGP al Gran Premi de casa seva i ha marcat el ritme en les dues primeres sessions d'entrenaments lliures que s'han disputat al circuit de Phillip Island per davant de Jorge Lorenzo.

Actualitzat
El títol de campió del món de Moto2 es complica, i  molt, per a Marc Márquez. El pilot de Cervera és l'actual líder del Mundial però només amb un punt d'avantatge respecte a Stefan Bradl. I en el Gran Premi d'Austràlia les coses no han començat gens bé per a Márquez. La direcció de la cursa l'ha penalitzat amb un minut de sanció en els entrenaments oficials per un espectacular accident durant els primers entrenaments lliures, un contratemps que l'obligarà a sortir l'últim. Márquez, que ja havia caigut al començament de la sessió, anava molt fort quan ha tornat a entrar a la pista i ha envestit Rattapark Wilairot. Al tailandès l'han traslladat a l'hospital de Melbourne per precaució i malgrat que no té cap fractura no prendrà la sortida en la cursa de diumenge. A Márquez li han posat un punt a la cella i ha pogut participar sense problemes en els segons lliures. Els problemes de Márquez, que ha estat dissetè, beneficien Bradl, que ha marcat el millor registre en les dues sessions. L'equip de Márquez ha presentat un recurs d'apel·lació contra la sanció però la direcció de cursa s'ha mantingut ferma en la seva decisió i finalment l'ha rebutjat. Emili Alzamora, mànager del pilot cerverí, considera que la sanció és exagerada.

Stoner marca el ritme

Aquest cap de setmana pot ser clau per a Casey Stoner, que només necessita 10 punts per destronar Jorge Lorenzo com a campió del món de MotoGP. Stoner està decidit a no posposar la celebració i emportar-se el Mundial a casa, en el Gran Premi d'Austràlia. El pilot d'Honda ha estat el més ràpid en les dues sessions d'entrenaments lliures al circuit de Phillip Island. Lorenzo, però, també està disposat a lluitar, i ho farà fins al final, i aquesta matinada ha marcat el segon millor temps, a dues dècimes del millor de Stoner. Simoncelli ha estat tercer mentre que Dani Pedrosa s'ha hagut de conformar amb el setè millor registre.

Domini total de Cortese

En els 125 cc, el dominador en les dues sessions d'entrenaments lliures ha estat l'alemany Sandro Cortese. La segona plaça ha estat per a l'actual líder del Mundial, Nico Terol. El valencià té 31 punts d'avantatge respecte a Joahn Zarco, segon a la general i que ha estat tercer. A Phillip Island, Terol podria proclamar-se diumenge campió del món. El català Maverick Viñales ha caigut en la segona sessió i en el global dels entrenaments ha estat setè.

Anar al contingut