Markus Eder entrant a la gelera
Esquí freeride

Markus Eder esquia a les entranyes d'una gelera a Zermat

L'excampió del Freeride World Tour (2019) presenta el seu últim projecte videogràfic, anomenat "The Ultimate Run", en què protagonitza un descens sobre neu pols que és pura adrenalina

Miquel RibasActualitzat

Markus Eder, 31 anys, és un dels freeriders més actius de l'actualitat. L'italià, que va arribar a ser campió del Freeride World Tour (2019), va deixar la competició de l'FWT per dedicar-se a esquiar, gravar i fer trucs de freestyle a qualsevol lloc del món on hi hagi neu. El seu últim projecte videogràfic, anomenat "The Ultimate Run", eleva el llistó encara més. Són cinc minuts de pura adrenalina que comencen a l'àrea muntanyosa de Zermatt i a l'estació d'esquí de Klausberg per acabar al castell de Taufer.

Markus Eder ha trigat dos anys a poder materialitzar un somni que va tenir l'any 2015.

 

 

L'acció es va gravar al llarg dels anys 2020 i 2021, però la idea de Markus Eder es va gestar l'any 2015. El descens trepidant d'Eder comença al cim d'una muntanya de Zermatt, a uns 3.500 metres. Una vertiginosa baixada sobre neu pols en què combina trucs al llarg de la seva línia de descens sobre una glacera en la qual acaba introduint-se per un forat. Les imatges de Markus Eder esquiant per les entranyes de la glacera són d'"una altra dimensió" i molt difícils de veure, ja que l'equip de rodatge va haver de no només controlar els aspectes tècnics de la glacera, sinó els permisos per poder introduir-s'hi amb esquís.

Posteriorment es troba amb diversos amics a la zona de freestyle de l'estació de Klausberg i després de fer un truc conjunt els deixa per continuar baixant fora de pista. Ens sorprèn saltant una zona de barreres antiallaus i pujant a un camió. L'emocionant baixada finalitza amb una sessió de salts sobre els murs del castell de Taufer. Hem fet un petit espòiler del que es veu, però, com diu la dita, una imatge val més que mil paraules. 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut