Ciclisme

Mark Cavendish s'imposa a Tolosa i prolonga la gran ratxa del Columbia

Mark Cavendish s'ha imposat a l'esprint de la vuitena etapa del Tour de França, amb final a Tolosa, en una jornada marcada pel positiu de Manuel Beltrán i el mal temps que ha acompanyat els corredors. Cavendish ha culminat amb autoritat l'excel·lent feina del Columbia a l'hora de preparar l'esprint. De fet, l'últim llançador del britànic, Gerald Ciolek, s'ha fet amb la segona plaça, per davant de Jimmy Casper i Óscar Freire. L'equip nord-americà està d'enhorabona, perquè Kim Kirchen conserva un dia més el jersei de líder.

Actualitzat

Aprofitant el perfil trencacames de la primera part de l'etapa, quatre ciclistes han protagonitzat una interessant escapada, entre ells Amets Txurruka i Jerome Pineau. El basc i el francès han saltat del grupet a 13 quilòmetres de la meta i han tingut opcions de victòria fins que el pilot els ha enxampat deu quilòmetres després.

Ha arribat llavors l'hora de l'esprint, en què el Columbia ha fet un treball impecable perquè Mark Cavendish aconseguís el triomf per davant del seu company i llançador Gerald Ciolek, Jimmy Casper i Óscar Freire, el qual s'ha desgastat massa trobant un forat on col·locar-se. Kim Kirchen ha mantingut el jersei groc sense problemes.

Arriba l'alta muntanya

Diumenge arriba la primera etapa d'alta muntanya d'un Tour que ja enfila els Pirineus. Seran 224 quilòmetres entre Tolosa i Bagnères-de-Bigorre que inclouen dos cims de primera categoria: el Peyresourde i l'Aspin. L'arribada, però, està ubicada al peu d'aquest últim port, amb la qual cosa el descens final serà determinant.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut