La "photo-finish" que ha donat la victòria a Cavendish (Foto: Twitter)
La "photo-finish" que ha donat la victòria a Cavendish (Foto: Twitter)
Ciclisme

Mark Cavendish guanya la seva segona etapa d'aquest Tour i iguala el registre de victòries de Bernard Hinault

El velocista britànic ha guanyat la seva segona etapa d'aquest Tour per pocs centímetres en un disputadíssim esprint final. Suma el segon triomf parcial d'aquest any i n'iguala un d'històric, el del gran Bernard Hinault

Actualitzat

Mark Cavendish (Dimension Data) s'ha imposat en un ajustadíssim esprint a André Greipel (Lotto Soudal) a la meta d'Angers, en la segona etapa més llarga d'aquesta edició del Tour, 223 quilòmetres i mig des de la sortida de Granville.

El protagonista del dia, a més del guanyador de la tercera etapa del Tour 2016, ha estat el francès Armindo Fonseca (Fortuneo – Vital Concept), que s'ha escapat en el quilòmetre 8. Després de passar en solitari l'única cota del dia, un port de quarta categoria a prop de la sortida, el seu avantatge ha anat pujant fins a superar els 11 minuts.

El líder virtual (es trobava a 3 minuts i 6 segons del primer de la general, el ciclista del Tinkoff Peter Sagan) s'ha anat quedant sense forces. Després de 100 quilòmetres, semblava desitjar que el gran grup l'agafés. Però els seus perseguidors no pensaven el mateix i l'han deixat al davant. L'únic solidari ha estat un altre francès, Thomas Voeckler (Team Europcar), que ha saltat per fer-li companyia.

Finalment, en els últims quilòmetres, els equips dels velocistes han decidit que els fugats ja havien tingut prou càstig, s'han posat mans a la feina, i han acabat el patiment en el quilòmetre 215. Preparant l'esprint final, hi ha hagut una caiguda en els últims revolts, que no ha afectat els velocistes més destacats.

Cavendish ha sumat la segona victòria en aquest Tour després de la de la primera etapa. Al llarg de la seva carrera, el britànic ha guanyat 28 etapes en la volta francesa, les mateixes que Bernard Hinault. Lluny queden, però, les 34 d'Eddie Merckx. En la general, no hi ha hagut canvis destacats.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut