Bàsquet

Mario Hezonja: última oportunitat

El jugador croat fitxa pel Panathinaikos, on haurà de demostrar que pot tornar al Barça

El Barça el va fitxar quan només tenia 16 anys. L'històric Toni Bové, fisioterapeuta del club blaugrana durant més de tres dècades, ens va comentar que en sa vida havia vist un jugador amb tant de talent. I si ho deia el Toni, que havia compartit vestidor amb enormes jugadors de basquetbol, calia tenir-ho en compte.

El club blaugrana va obrar bé: li va fer un contracte de set anys amb una clàusula per poder marxar a l'NBA en el tram final d'aquest acord multianual. El 2013, amb 18 anys justos, va fer el pas al primer equip, on va combinar grans actuacions amb absències notables, justificades perquè el seu compromís en els entrenaments era, com dir-ho..., millorable.

Orlando el va elegir en el número 5 del draft, i allà, com aquí, el seu rendiment va ser molt irregular i va acabar sent carn de canvi. En el seu darrer equip, els Grizzlies –que no són precisament els Lakers–, ni tan sols ha arribat a jugar abans que el tallessin definitivament.

Ara mateix marxa al Panathinaikos –que és una de les seves dèries, les altres sempre han estat el Barça, l'NBA, el Boca Juniors i... els videojocs– en qualitat de cedit. El Barça, que té els seus drets a Europa, els passa al PAO durant aquesta temporada, amb possibilitat d'una més, però sempre amb la carta de poder recuperar el jugador. Si el Mario demostra que ha madurat i destaca, Jasikevicius està disposat a reincorporar-lo, perquè sap perfectament que la seva enorme versatilitat el podria fer molt valuós. Recordem que Saras va deixar una gran petjada al club dels panatenencs i que encara hi manté una bona comunicació.

Posem en valor tot això. Pau Gasol torna al Barça perquè, entre altres coses, el club d'Arístides Maillol en té els drets. Com els tenia amb Abrines. I com els té amb Satoransky, Kurucs o el mateix Hezonja. Què significa això? Que el Mario té l'oportunitat de ser un súper de debò i que, si no fos el cas, el Barcelona sempre acabaria fent caixa, cosa gens menyspreable tot veient com està el pati blaugrana.

Mario Hezonja, depèn de tu. De talent, te'n sobra. Els anys de fer el baliga-balaga s'han acabat: els aficionats blaugranes t'esperen amb els braços oberts.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut