Jessica Vall i Marina Garcia s'han fet un lloc a la final dels 200 metres braça
Natació

Marina Garcia i Jessica Vall, a la final dels 200 metres braça

Les nedadores del CN Sabadell i del CN Sant Andreu i han accedit amb el sisè i setè millor temps, respectivament, als Europeus de Budapest

Redacció Esport3Actualitzat

La braça catalana trepitja fort a Budapest. Marina Garcia i Jessica Vall han certificat aquesta tarda la classificació per a la final de l'Europa en els 200 braça i ho han fet amb el sisè i setè temps, respectivament.

Tots dues han nedat la primera semifinal i gairebé han arribat amb al mateix temps. La nedadora del CN Sabadell ha acabat tercera amb un temps de 2:24.25, mentre que la del CN Sant Andreu ho ha fet en quart lloc amb 2:24.50. Marina Garcia ha intentat seguir l'estela de les dues britàniques (Molly Renshaw i Abbie Wood, les dues úniques que han nedat per sota de 2:22), mentre que Jessica Vall ha fet una cursa en progressió com sol ser habitual per acabar molt forta l'útim llarg.

En la segona semifinal, només la suïssa Lisa Mamie (2:23.15) i les russes Chikunova (2:23.33) i Efimova (2:23.56) han superat el temps de les catalanes. Totes dues ja tenen el passaport olímpic en aquesta distància. A més, Vall ha pujat al podi en els tres últims Europeus de natació en aquesta prova.

Gesta bestial d'Hugo González de Oliveira

Si hi ha un nom propi en la delegació espanyola és Hugo González de Oliveira. El nedador mallorquí ha guanyat dues medalles en poc més d'una hora. Or en els 200 estils i plata en els 100 esquena. El més sorprenent és el primer lloc en els 200 estils després d'haver nedat una hora abans la final dels 100 esquena. En una cursa de menys a més, el mallorquí ha sortit conservador en els 50 de papallona, ha començat a remuntar en els 50 esquena, s'ha situat quart després del 50 braça i ho ha rematat amb un llarg final d'estil lliure per guanyar l'or, amb rècord d'Espanya: 1:56.76. Ha superat el suís Desplanches (1:56.95) i l'italià Rizzeti (1:57.25).

En els 100 esquena també hi ha hagut final d'infart i Hugo González ha trencat per primer cop la barrera dels 53 segons i ha rebaixat la seva marca personal fins als 52.90, a només dues centèsimes de l'or del romanès Glinta (52.88). Hi ha hagut bronze "ex aequo" per al grec Christou i el francès Ndoye Brouard (52.97). El balear ja havia guanyat el bronze en els 50 esquena.

Anar al contingut