Maria Sharapova
Maria Xaràpova després d'anunciar-se el seu positiu per meldoni (Reuters)
Tenis

Maria Xaràpova presenta una apel·lació al TAS contra la sanció de la ITF

La tenista russa vol intentar anul·lar la sanció de dos anys o reduir-la. La decisió del TAS es donarà a conèixer com a molt tard el 18 de juliol.

Eduard GarciaActualitzat

La tenista russa Maria Xaràpova ha presentat una apel·lació al Tribunal d'Arbitratge de l'Esport (TAS) contra la sanció de dos anys imposada per la Federació Internacional de Tenis (ITF).

L'exnúmero u del rànquing mundial demana que s'anul·li la sanció o que es redueixi, segons informa el TAS. S'ha acordat que es prengui una decisió sobre l'apel·lació com a molt tard el 18 de juliol. El TAS ha indicat que el procediment serà confidencial i el tribunal no farà més comentaris fins a anunciar la decisió.

En el comunicat facilitat per la ITF, hi consta que en l'anàlisi d'orina hi havia Meldonium, un modulador metabòlic que incrementa el rendiment físic i mental. Aquesta substància està prohibida per l'Agència Mundial Antidopatge i el Programa Antidopatge de Tenis des de l'1 de gener d'aquest any. Xaràpova va explicar que consumia Meldonium des de feia deu anys per tractar problemes de salut com grips recurrents o electrocardiogrames irregulars, i va afegir que no sabia que s'havia prohibit, però va dir: "Sé que haig d'afrontar les conseqüències."

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut