Maria Planas al Hall of Fame de la FIBA
Bàsquet

Maria Planas fa història en entrar al Hall of Fame de la FIBA

És la primera dona catalana i espanyola que ho aconsegueix

Maria Planas, pionera del bàsquet català, ha fet història després d'ingressar al Hall of Fame de la Federació Internacional de Bàsquet. Ha estat la primera dona catalana i espanyola en fer-ho, en un acte que s'ha celebrat a Suïssa en una iniciativa on la FIBA vol destacar els mèrits col·lectius i individuals de diferents personalitats del bàsquet internacional. 

Maria Planas, una referent

Fins el dia d'avui ha estat l'única dona, i la més exitosa, que ha entrenat a la selecció espanyola absoluta, i s'erigeix com a model a seguir per totes les dones que volen arribar a ser entrenadores. Va estar al capdavant del combinat espanyol des de l'any 1978 fins al 1985. 

L'entrenadora catalana, també va dirigir entre altres equips el Picadero de Barcelona, el CB Hospitalet, el Sabor d'Abans Tortosa o el Microbank El Masnou. 

Sorpresa davant el premi

En una entrevista a Catalunya Ràdio, la Maria Planas assegurava que no s'esperava per res del món el premi que ha rebut i que la va engnaxar per sorpresa: 

"Quan em van trucar per dir-me que entrava al Hall of Fame, pensava que m'enredaven. No pensava que em poguessin donar mai aquest premi."

La catalana afegia que "mai a la vida vaig pensar a entrenar al màxim nivell i arribar a dalt de tot" i que ella només pensava en treballar i millorar. Ha destacat també que gràcies a no tenir feina va poder dedicar més temps al bàsquet, esport que l'ha convertit en tota una referent. 

 

Anar al contingut