Marco van Basten, en una imatge d'arxiu (Reuters)
Futbol

Marco Van Basten: "Em vaig sentir 'El llop de Wall Street'"

En el seu llibre autobiogràfic, Van Basten narra els seus problemes econòmics, dignes, com ell mateix diu, de la pel·lícula 'El llop de Wall Street"

Redacció Esport3Actualitzat

Marco van Basten va invertir vint milions d'euros en un banc holandès el 1999. El 2002, en plena crisi financera, ja només en tenia tretze. Va arriscar i li va sortir malament la jugada. El 2001, l'Agència Tributària neerlandesa li exigia més 32,8 milions d'euros en una liquidació imminent.

Van Basten ha presentat recentment la seva biografia "Fràgil, la meva història". A les seves pàgines, Van Basten repassa la seva infantesa, la seva "ànsia cega" de voler ser el millor del món, la seva relació amb el seu compatriota i llegenda Johan Cruyff, la seva persistent lesió al turmell i els inesperats problemes econòmics.

Van Basten va confiar en la seva advocada i en una gran societat d'assessorament fiscal, però res va sortir com ell esperava. Primer va invertir dos milions d'euros i, a finals del 1999 més de vint milions. Al setembre de 2002 va descobrir que només li quedaven 13 milions. "La resta ja no existia", explica el jugador. Li van oferir aguantar i intentar recuperar-se del cop, però va triar salvar el seu patrimoni existent i començar de zero.

Després d'un camí penós i difícil, Van Basten va arribar a un acord amb el fisc el 2005. "Algú ha vist 'El llop de Wall Street'? Més tard vaig entendre que era una mica com en aquesta pel·lícula", reconeix l'autor del famós gol de xilena que va marcar amb l'Ajax la temporada 85/86.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut