Copa del Rei

Marcelino: "Estem aquí per intentar guanyar el Barça"

El tècnic del València afronta la final de Copa amb una actitud molt positiva i confiant en els seus jugadors

Actualitzat

El partit arriba en un bon moment?

Nosaltres estem aquí per intentar guanyar el Barça. No crec que el fet que ells hagin perdut contra el Liverpool i nosaltres ens hàgim classificat en la quarta posició sigui transcendent per al transcurs del partit però sí que ho serà el que fem els dos equips en 90 minuts.  Nosaltres intentarem posar en les màximes dificultats a una magnífic equip. Vull felicitar-los per ser campions de la Lliga. Hi anem amb tota la il·lusió, l'ànim i el coratge per guanyar aquesta final i oferir-la a la nostra afició.

 

És possible sorprendre el Barça?

Crec que tots dos tenim estructures definides, i la sorpresa pot venir pel talent individual dels jugadors. Tots dos coneixem els punts forts i febles i per això no espero grans sorpreses.

 

Ara fa d'entrenador o de psicolèg?

Les dues coses van lligades en la nostra tasca. Hem d'aconseguir el màxim nivell i això depèn del nostre atreviment, coratge i decisió. La nostra idea es centrar-nos en el joc i aplicar el criteris que creiem que poden contrarestar el Barça.

 

Demà els detalls seran clau per al rumb del partit?

Si tot passa amb normalitat, els detalls ho definiran. És normal que el Barça tingui més ocasions de gols que nosaltres. Nosaltres hem de generar les mínimes per guanyar-los.

 

Pot jugar Kondogbia?

Tots els jugadors que tenim aptes tenen possibilitat de jugar, sí que no canviarem el nostre dibuix habitual i després de l'entrenament d'avui ho capgirarem per definir els jugadors que iniciaran el partit de demà. És el que em sap més greu, no em permetrà jugar amb tots el jugadors però el futbol així ho defineix i esperem encertar totes les decisions.

 

Com pararà a Messi?

Nosaltres ho intentarem com ho hem fet sempre. I esperem que no tingui un dia amb molt d'encert.

 

Fa més il·lusió aconseguir els objectius després que hagi costat tant?

M'omple d'orgull haver dirigit aquesta plantilla. Ells amb la seves actituds i el seu talent han sigut capaços de modificar aquesta temporada per convertir-la en èxit. Esperem, desitgem, lluitarem amb tot els nostre esforç per posar el punt final a una gran temporada.

 

Experiència o inexperiència?

Tenim l'experiència que tenim però ens sobra cor. L'experiència s'aconsegueix jugant partits com aquests. Aquesta final no ens agafa per sorpresa. El Barça té molta experiència en aquest tipus de partits, és el campió de les darreres quatres edicions.

 

 

El partit més important de la seva carrera?

Afortunadament tinc una llarga carrera i bastant existosa. Per un entrenador el partit immediat sempre és el més important. Aquest és un partit que desitgem guanyar, vam guanyar set semifinals, cinc de Copa del Rei i dos d'Europa League i al final ens ha arribat aquest partit i el treballarem com qualsevol altre i el disfrutarem. Intentarem guanyar, és l'obligació de l'entrenador.

 

Els ha convençut que guanyaran la final?

Els entrenadors sempre depenem dels futbolistes. Jo només penso a guanyar i, per tant, a buscar els criteris per fer-los i ells estan convençuts i sortiran a guanyar. Quan comenci a rodar la pilota els futbolistes son els responsables i nosaltres intentarem donar-los els criteris que creiem que són els adequats per guanyar. Passi el que passi és motiu de satisfacció tenir l'oportunitat de jugar aquest partit.

 

Com està Marcelino?

Aquesta setmana no és absolutament diferent de cap altra. Amb el mateix entusiasme de sempre, així ho afrontem. No hem de variar cap situació.

 

S'ha de vigilar les bandes per Messi?

Messi no genera gols per si sol, per tant, no crec que haguem de tenir cura de les bandes.

 

Ha somiat que poden ser campions?

Esclar, i bastant de temps cada dia.

 

Amb les baixes en atac, quin Barça s'imagina?

Independentment dels futbolistes, té un estil definit. El jugador que aporta una diferència és Dembéle, i com que no hi és, un problema menys. Suárez també és un jugador que influeix molt però té altres jugadors extraordinaris.

 

Li agrada Denis Suárez per a la temporada que ve?

No toca.

 

Si fos pels aficionats, el València guanyaria de golejada:

Gairebé 25.000 aficionats del València estaran amb nosaltres, és un motiu d'orgull representar tanta gent i que estiguin amb nosaltres. És un moment per gaudir-ne tots junts.

 

 

 

ARXIVAT A:
Final Copa Rei 2019
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut