Carlos Alcaraz no ha tingut problemes per desfer-se de Stefanos Tsitsipas (Reuters)
Tenis

Carlos Alcaraz i Novak Djokovic se citen a les semifinals de Roland Garros

El tenista murcià s'ha desfet de Stefanos Tsitsipas en tres sets, mentre que el serbi n'ha necessitat quatre per superar Karen Khachanov

Redacció Esport3Actualitzat

Hi haurà semifinal estel·lar a Roland Garros entre el número u mundial, Carlos Alcaraz, i qui ho ha sigut durant anys i panys, Novak Djokovic. Tots dos han guanyat els seus duels de quarts de final sense gaires sobresalts i protagonitzaran el que es considera una final anticipada entre els dos grans aspirants al títol en absència del lesionat Rafa Nadal.

Alcaraz ha sumat davant Stefanos Tsitsipas els dos primers sets amb molta facilitat, però s'ha acabat complicant el tercer parcial. Tot i això, el grec no ha aconseguit allargar el partit: 6-2, 6-1 i 7-6 (7/5).

I atenció a les declaracions de Tsitsipas en acabar el partit, en què ha esgrimit motius extraesportius en la seva derrota. Va prendre's una pastilla de melatonina per poder fer una migdiada i adaptar-se al torn de nit.

"No ho tornaré a fer, no m'ha sentat bé. Ho vaig fer perquè aquests canvis d'hores estaven afectant la programació de la meva son. No vull treure mèrit a Alcaraz."

Novak Djokovic continua la seva recerca pel 23è Grand Slam del seu palmarès. El tenista serbi s'ha classificat per a les semifinals del torneig de Roland Garros després de superar el rus Karen Khachanov. No ha estat un triomf fàcil per al número 3 mundial, que ha hagut de remuntar un set en contra i que s'ha acabat imposant en més de 3 hores i mitja de joc: 4-6, 7-6 (7/0), 6-2, 6-4.

Djokovic, un dels grans favorits per endur-se el títol en absència de Rafa Nadal, s'enfrontarà a semifinals amb el vencedor del duel entre Carlos Alcaraz, principal candidat en la seva condició de número 1 mundial, i Stefanos Tsitsipas.

Zeballos-Granollers, en un moment del partit de quarts de final de Roland Garros (ATPTour)

Granollers-Zeballos, a semis en dobles

Marcel Granollers i Horacio Zeballos jugaran la segona semifinal de Grand Slam del 2023 a Roland Garros. Al gener, a Austràlia, van caure a la penúltima ronda contra els locals Rinky Hijikata i Jason Kubler en dos sets. Avui, a París, el català i l'argentí han eliminat la parella número 1 mundial, el neerlandès Wesley Koolhof i l'anglès Neal Skuski, per 6-3 i 7-6. Victòria de gran prestigi que ha demostrat per segona vegada aquest 2023 que Zeballos i Granollers rendeixen espectacularment en les grans cites. En tornejos més petits no han tingut bons resultats. De fet, han caigut eliminats a la primera ronda a Buenos Aires, Indian Wells, Miami, Marràqueix, Montecarlo, Barcelona i Madrid. La setmana passada van jugar la primera final de l'any a Ginebra, d'on van sortir derrotats.

La victòria d'avui acosta Granollers i Zeballos al Masters, ja que pugen al vuitè lloc de l'any. Si acabessin guanyant el torneig, podrien pujar al primer lloc del rànquing del 2023. De moment hauran de superar la parella formada per Ivan Dodig i Austin Krajicek per ser a la gran final.

 

 

 

 

Anar al contingut