L'equip Movistar ha fet una roda de premsa virtual per anunciar els plans de la temporada
Ciclisme

Marc Soler no disputarà el Tour i serà el cap de files del Movistar al Giro

La decisió d'Eusebio Unzué permetrà al ciclista de Vilanova no haver de fer de gregari ni del veterà Alejandro Valverde ni del mallorquí Enric Mas, que seran els líders a la ronda francesa

David CarballoActualitzat

El director de l'equip Movistar, Eusebio Unzué, ha anunciat aquest dimecres en roda de premsa virtual la planificació de cara a la temporada. I la gran sorpresa ha estat un anunci inesperat. El català Marc Soler no correrà aquest any el Tour de França i serà el cap de files de l'equip al Giro d'Itàlia. Una decisió que permetrà al ciclista de Vilanova no haver de fer de gregari ni del veterà Alejandro Valverde ni del mallorquí Enric Mas, que seran els líders a la ronda francesa.

Unzué ha detallat els plans de l'equip navarrès per a una temporada ciclista atípica i més concentrada de l'habitual per la pandèmia del coronavirus.

"Valverde i Enric seran els líders al Tour. Amb el Marc anirem al Giro i les clàssiques. Hem entès que, d'una banda, havíem de donar cert equilibri als organitzadors. En comptes de portar-los junts als tres, l'Enric anirà de la mà de l'Alejandro, que li farà de padrí. El canvi de plans de Soler l'hem decidit en els últims 15 dies pensant en ell. A Burgos hi seran tots tres".

Per la seva banda, Marc Soler ha assegurat que afronta el desafiament amb il·lusió i amb ganes de fer un bon paper a la ronda italiana, on farà el seu debut.

"Al principi em va costar el corró, vas patint amb les carreres virtuals, però quan vaig veure que era per llarg em vaig calmar. Ara reprenent-ho tot amb tranquil·litat. Em fa il·lusió ser el líder a Itàlia. L'Eusebio em va proposar aquesta idea, em va agradar i m'ho vaig prendre amb il·lusió. Espero que vagi el millor possible. Abans de respondre vaig valorar el recorregut. En tinc moltes ganes".

Anar al contingut