Marc Márquez, celebrant un triomf al circuit tailandès de Buriram en una imatge d'arxiu (Reuters)
Motor

Marc Márquez tindrà al Gran Premi del Japó el primer "match ball"

El pilot de Cervera surt de Tailàndia amb 77 punts de renda a falta de 100 per disputar-se, i tindrà la primera oportunitat a Motegi, on ja s'ha proclamat dues vegades campió del món

El triomf de Marc Márquez al Gran Premi de Tailàndia atorga al pilot català una oportunitat esplèndida per revalidar el títol de campió de MotoGP.

El pilot d'Honda, gràcies al seu avançament a Andrea Dovizioso en l'últim revolt de Buriram, surt de Tailàndia amb 77 punts de renda sobre el pilot de Ducati, quan queden 4 curses -100 com a màxim en joc- per disputar-se. Això vol dir que Márquez pot ser campió al circuit de Motegi, la casa d'Honda, fins i tot quedant per darrere de Dovizioso.

No és un mal circuit per a Márquez, que ja ha guanyat dos dels seus quatre Mundials de MotoGP al traçat japonès. De tota manera, el cerverí es mostra prudent, recordant que l'any passat va ser Dovizioso el que es va imposar al Gran Premi del Japó, en un dels finals de temporada més renyits dels últims temps. Márquez ho té tot a l'abast per sumar el seu cinquè títol en sis temporades a la màxima categoria. El pròxim 21 d'octubre intentarà aprofitar el primer dels quatre "match-balls" de què disposa amb la tranquil·litat de saber que qui ha d'assumir més riscos no és ell.